Vijesti / Crna kronika

završio u zatvoru

FILMSKA POTJERA Vozač iz Petrijanca bez propusnica, vozačke, prometne i s više od dva promila htio u Međimurje

FILMSKA POTJERA Vozač iz Petrijanca bez propusnica, vozačke, prometne i s više od dva promila htio u Međimurje
Ilustracija/PU međimurska

Nije 'šljivio' policiju pa se dao u bijeg... Na kraju je uz primjenu sredstava prisile uhićen i zatvoren

U petak, 27. ožujka 2020. godine u 13 sati i 53 minute policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec na kontrolnom punktu kod mosta na rijeci Dravi nedaleko Gornjeg Kuršanca, zaustavili su Daewoo Lanos, varaždinskih registarskih oznaka, piše eMedjimurje.

Od vozača i dvojice suputnika zatražili su na uvid propusnice te osobne dokumente, nakon čega je vozač nastavio vožnju u smjeru Gornjeg Kuršanca. Za odbjeglim vozačem policijski službenici krenuli su u potjeru. Tijekom potjere vozač Lanosa odbijao je zaustaviti vozilo na upućene svjetlosne i zvučne znakove s policijskog vozila. Nakon kraće potjere vozač je ipak zaustavio automobil nedaleko Kuršanca. 

Tijekom policijskog postupanja vozač se ponovno oglušio na izrečene naredbe i upozorenja  te se pokušao udaljiti s mjesta zaustavljanja, ali je uz primjenu sredstava prisile svladan - kažu u PU međimurskoj.

Provjerom osobnih dokumenata utvrđeno je kako je 37-godišnjak s područja općine  Petrijanec (Varaždinska županija), upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita, dok je alkotestiranjem utvrđeno kako je  upravljao pod utjecajem alkohola od 2,07 promila. Ujedno, provjerom dokumentacije Daewoo Lanosa utvrđeno je kako je prometna dozvola istekla krajem siječnja ove godine.

- Vozač, višestruki recidivist u počinjenju istovrsnih prometnih prekršaja, je uhićen te priveden u policijsku postaju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog zbog počinjena više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu te je dežurna sutkinja prihvatila prijedlog policije i okrivljeniku odredila zadržavanje najduže do 15 dana.
Policijski službenici sproveli su 37-godišnjaka u Zatvor u Varaždinu - javlja policija.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!