Vijesti / Crna kronika

Prijelaz Dubrava Križovljanska

ZADRŽAN U ZATVORU Po papirima prevozio cijevi za ventilaciju, a policija pronašla 6 tona duhana

ZADRŽAN U ZATVORU Po papirima prevozio cijevi za ventilaciju, a policija pronašla 6 tona duhana
Varaždinski.hr/Ilustracija

Osnovano se sumnja i da je 66-godišnjak u popratnoj dokumentaciji neistinito prikazao da prevozi sedamnaest paleta opreme i cijevi za ventilaciju.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske na svojim je stranicama objavilo da je na sudu u Varaždinu ispitan muškarac (66) koji je počinio kazneno djelo izbjegavanja carinskog nadzora i krivotvorenja isprave te mu je određen istražni zatvor.

Vezana vijest:

cigarete Zaustavili teretno vozilo PREKO 6 TONA! Rekordna zapljena ilegalnog duhana na području PU varaždinske

Kako piše DORH, postoji osnovana sumnja da je 66-godišnjak 30. ožujka 2020. na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska, kršeći mjeru samoizolacije, iako je znao da je promet duhanom na području Republike Hrvatske ograničen, u tovarnom prostoru teretnog vozila prevezao iz Republike Slovenije u Republiku Hrvatsku bez prijavljivanja carini, više od šest tona suhog duhana u listu prešanog u blokove, bez nadzornih markica Ministarstva financija.

Osnovano se sumnja i da je 66-godišnjak, radi prikrivanja tereta kojeg prevozi, u popratnoj dokumentaciji neistinito prikazao da prevozi sedamnaest paleta opreme i cijevi za ventilaciju.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 66-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video