Vijesti / Crna kronika

TEŠKA NESREĆA

Smrt na cesti: DORH traži obdukciju i zatvor za vozača, pijan skrivio nesreću i vozio bez vozačke

Smrt na cesti: DORH traži obdukciju i zatvor za vozača, pijan skrivio nesreću i vozio bez vozačke
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Facebook

U nesreći je život izgubio Ivan Međimurec iz Svetog Križa

Zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske i prometno-tehničkim vještakom, provela očevid zbog postojanja osnova sumnje da je hrvatski državljanin (1976.) počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, piše DORH. 

- Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićeni 44-godišnjak 2. travnja 2020. oko 16.10 sati u Novom Selu Rok, upravljajući kombi vozilom pod utjecajem alkohola i bez važeće vozačke dozvole, poduzeo skretanje ulijevo na sporednu cestu te time oduzeo prednost prolaska i prepriječio put motociklu kojim je iz suprotnog smjera naišao 32-godišnjak, te je došlo do udara motocikla u stražnji dio kombi-vozila. Motociklist je nakon udara odbačen u metalni stup prometnog znaka i pritom zadobio teške ozljede od kojih je preminuo - javlja DORH.

Radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće, državno odvjetništvo je izdalo naloge za obdukciju, vještačenje alkoholiziranosti sudionika nesreće i provođenje daljnjih izvida.

Za vozača teretnog vozila predložit će se određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!