Vijesti / Crna kronika

kazneno djelo

Čakovčanin javljao policiji tko krši samoizolaciju, oni ga prijavili zbog nedozvoljene uporabe osobnih podataka

Čakovčanin javljao policiji tko krši samoizolaciju, oni ga prijavili zbog nedozvoljene uporabe osobnih podataka
Ilustracija

Putem e-maila, čiji se serveri nalaze u SAD-u, odaslao je pedesetak e-mailova Ministarstvu unutarnjih poslova s prikupljenim osobnim podacima građana.

Policijska uprava međimurska javila je kako je dovršila kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom s područja grada Čakovca zbog počinjenja kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka.

Sumnjaju da je u utorak, 17. ožujka 2020. godine putem ovlaštenog registra domene privatnog trgovačkog društva iz Varaždina, registrirao internetsku domenu za prikupljanje podataka od građana o kršenju izrečenih mjera samoizolacije.

Spomenutu domenu registrirao je u ime privatnog trgovačkog društva iz Zaprešića te je na taj način aktivirao sustav prikupljanja, obrađivanja i korištenja osobnih podataka građana, a koje su oni ostavljali na navedenoj domeni ispunjavajući predviđeni obrazac za prijavu osoba koje krše samoizolaciju.

U razdoblju od 20. do 24. ožujka 2020. godine putem e-maila čiji se serveri nalaze u SAD-u, odaslao je pedesetak e-mailova Ministarstvu unutarnjih poslova s prikupljenim osobnim podacima građana, piše PU međimurska.

Ovo kriminalističko istraživanje, navodi PU međmurska, koje je rezultirao podnošenjem kaznene prijave, inicirano je zaprimljenim dojavama naših građana da se putem raznih aplikacija zaprimaju obavijesti putem kojih se od njih traži da zbog izrade evidencije o prekršiteljima mjera samoizolacije dostave svoje osobne podatke.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video