Vijesti / Crna kronika

OPASNOST U PRIRODI

RUČNA BOMBA U PLIĆAKU RIJEKE! Policija na čak dva mjesta pronašla odbačeno oružje i streljivo

RUČNA BOMBA U PLIĆAKU RIJEKE! Policija na čak dva mjesta pronašla odbačeno oružje i streljivo
PU varaždinska

Ne ostavljajte staro oružje i streljivo u prirodi, time dovodite u opasnost druge ljude, a ponajprije djecu, upozoravaju iz policije.

Proteklog su tjedna policijski službenici protueksplozijske zaštite zaprimili dvije dojavama o pronalasku odbačenog oružja i streljiva, izvijestili su iz Policijske uprave varaždinske.

Tako je u četvrtak 16. travnja u Ludbregu, uz rijeku Bednju, pronađena odbačena ručna bomba.

- Bomba je bila u vrlo lošem stanju. Policijski službenici protueksplozijske zaštite, uz prethodno poduzete sve mjere osiguranja, uništili su je na mjestu pronalaska - kažu u policiji.

96448c18f156e91999642f4981810de5.jpg?v=2

Nekoliko dana kasnije, u nedjelju 19. travnja, u Breznici uz rijeku Lonju pronađena je odbačena vrećica sa 270 komada streljiva raznih kalibara.

- Streljivo su policijski službenici izuzeli i pohranili do uništenja - izvijestili su iz policije.

65679b682d76592d2d503d3bc6d91bb4.jpg?v=2

Policija ponovno skreće pozornost građanima da joj i dalje bez straha od ikakve sankcije mogu policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju, uz napomenu da ih ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

- Potrebno je osobno ili telefonom na broj 192 obavijestitit policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli navedeno. Nikako se takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo ne bi smjelo, kao u navedenim slučajevima, ostavljati u prirodi ili drugim dostupnim mjestima, kako ne bi došlo do stradavanja djece i ljudi te drugih neželjenih posljedica. Građane koji pronađu odbačene predmete vojnog porijekla, molimo da iste ne diraju, već da o pronalasku žurno obavijeste policiju - poruka je građanima iz Policijske uprave varaždinske.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video