Vijesti / Crna kronika

IZVRŠENJE KAZNE

VEĆ ČETVRTI PUT Ptiček ponovno zatražio odgodu odlaska u zatvor, čeka se rješenje

VEĆ ČETVRTI PUT Ptiček ponovno zatražio odgodu odlaska u zatvor, čeka se rješenje
Marko Jurinec / PIXSELL

Prvi puta bilo je to iz poslovnih razloga, u preostala tri slučaja razlozi su bili zdravstvene prirode.

Nekadašnji direktor varaždinskih Parkova Miljenko Ptiček ponovno je, sad već po četvrti puta, podnio molbu za odgodom izvršenja zatvorske kazne na koju je osuđen, doznajemo s varaždinskog suda.

Molbu je podnio 17. ožujka te je sutkinja izvršenja zatražila od Zatvorske bolnice u Zagrebu očitovanje o njoj. U ovome trenutku čeka se odgovor.

Molba za daljnjom odgodom izvršavanja kazne zatvora podnesena je zbog zdravstvenih razloga, rečeno nam je na sudu.

Vezana vijest:

Miljenko Ptiček VRHOVNI SUD PRAVOMOĆNO Ptiček ide u zatvor na dvije godine, a i ponovno će mu se suditi za ono za što je bio oslobođen!

Podsjetimo, Ptiček je u prosincu 2018. godine odlukom Vrhovnog suda osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine. U to mu se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, gdje je bio oko četiri mjeseca. Uz to je dio prvostupanjske presude vraćen na ponovno suđenje.

Kaznena djela za koja je Ptiček pravomoćno proglašen krivim su kazneno djelo protiv gospodarstva zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava, poticanjem na krivotvorenje službene isprave.

Ptiček je do sada tri puta uspio odgoditi odlazak u zatvor. 

Prvo rješenje o odgodi donijeto je 11. travnja 2019. godine, kada je uprava tvrtke u kojoj Ptiček radi navela je da postoje neodgodivi poslovi koje samo on može privesti kraju, inače bi tvrtka imala materijalnu štetu. 

Po isteku tog rješenja, Ptičeku se pogoršalo zdravstveno stanje te je 22. kolovoza donijeto novo, kako bi mogao obaviti operaciju kuka. 

Operaciju kuka nije obavio zbog, kako je stajalo u novoj medicinskoj dokumentaciji, problema sa srcem. Tako je 17. prosinca ponovno podnio molbu za odgodom izvršenja kazne, što mu je odobreno.

Sudu se ponovno morao javiti do 20. ožujka. Tri dana prije isteka roka podnio je novu molbu za odgodom, razlozi su opet zdravstvene prirode.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video