Vijesti / Crna kronika

BRZINA I ALKOHOL

POJAČAN NADZOR PROMETA Varaždinska policija ovog vikenda utvrdila ukupno 235 prekršaja

POJAČAN NADZOR PROMETA Varaždinska policija ovog vikenda utvrdila ukupno 235 prekršaja
Ilustracija

U cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici će u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 15. do 17. svibnja  na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 134 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja za vrijeme zabrane, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 54 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 235 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.76 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 91 km/h - stoji u priopćenju.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a tri vozača su zadržana u posebnoj prostoriji za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

- Skrećemo pozornost, da je popuštanjem mjera i zabrana ograničenja kretanja Stožera civilne zaštite RH primijećen sve veći broj sudionika u prometu. U cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici će u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača - upozoravaju iz Policijske uprave varaždinske.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video