Vijesti / Crna kronika

SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO JAVNOST

UBILA SVOJU BEBU Majka se sumnjiči za teško ubojstvo, prijeti joj najmanje 10 godina zatvora

UBILA SVOJU BEBU Majka se sumnjiči za teško ubojstvo, prijeti joj najmanje 10 godina zatvora
Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL, Varaždinski.hr

Podsjetimo, riječ je slučaju mrtvog novorođenčeta pronađenog krajem veljače 2019. godine u obiteljskoj kući u Dubravcu...

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1991.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo teškog ubojstva.

Vezana vijest:

Dubravec, čedomorstvo JOŠ NEMA OPTUŽNICE ČEDOMORSTVO U DUBRAVCU U tijeku je vještačenje, o njemu će ovisiti odluka o kaznenoj odgovornosti majke

- Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjakinja 15. veljače 2019. u mjestu kraj Ivanca, u sobi obiteljske kuće, nakon što je rodila živo dijete, počinilo navedeno kazneno djelo na štetu djeteta - stoji u priopćenju.

Podsjetimo, riječ je slučaju mrtvog novorođenčeta pronađenog krajem veljače 2019. godine u obiteljskoj kući u Dubravcu, mjestu u sklopu općine Klenovnik blizu Ivanca, koji je tada izazvao poprilično zanimanje javnosti.

Tada je slučaj policiji dojavila Opća bolnica Varaždin, a policajci su na temelju naloga Županijskog suda u Varaždinu, uz prisutnost Općinskog državnog odvjetnika, pretražili kuću i u njoj pronašli mrtvo novorođenče. 

U rujnu prošle godine provedeno je vještačenje, a 29-godišnjakinja je netom nakon slučaja, u veljači 2019. godine, privedena u istražni zatvor, no puštena je iste godine u svibnju.

Sada DORH navodi da se djevojku sumnjiči za počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 2. Kaznenog zakona u kojem piše da 'tko ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, počinila je teško ubojstvo te će se kazniti kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video