Vijesti / Crna kronika

NESREĆA KOD KAŠTELANCA

NISU MU POMOGLI Biciklist (79) stradao pod naletom pijane vozačice (38), preminuo u bolnici

NISU MU POMOGLI Biciklist (79) stradao pod naletom pijane vozačice (38), preminuo u bolnici
Ilustracija

Unesrećenom biciklistu nije pomogao ni vozač koji se nalazio u drugom automobilu, a svjedočio je nesreći.

Županijsko državno odvjetništvu u Varaždinu je 27. svibnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana, u dobi od 38 i 37 godina zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

- Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjakinja 22. siječnja 2020. u Kaštelancu poduzela vožnju osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (najmanje 1,7 promila alkohola u organizmu) uslijed kojeg je na dijelu kolnika s punom uzdužnom linijom u nepreglednom desnom zavoju prešla preko te crte i započela pretjecanje osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljao 37-godišnjak - istaknuto je u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva.

Dodaju kako se osnovano sumnja kako tijekom pretjecanja, zbog alkoholiziranosti, nije bila u stanju držati vozilo unutar kolnika, već je lijevim kotačima prešla na lijevi betonski rubnik, a zatim je u nastojanju da vrati svoje vozilo na kolnik prešla vozilom natrag na desnu prometnu traku i time prepriječila put automobilu kojeg je pretjecala pa je došlo do kontakta između tih vozila.

- Nakon kontakta se vozilo 38-godišnjakinje destabiliziralo i sletjelo udesno izvan kolnika te udarilo u betonsku ogradu, a zatim i u bicikl kojim je upravljao 79-godišnjak.

Oštećeni 79-godišnjak zadobio je teške ozljede od kojih je preminuo u bolnici 9. veljače 2020.

- Osnovano se sumnja i da se 37-godišnjak, vozač pretjecanog vozila, bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja ne pruživši oštećeniku nikakvu pomoć, iako je vidio prometnu nesreću i bio svjestan da je oštećenik nastradao u nesreći - zaključuje ŽDO.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!