Vijesti / Crna kronika

odgovorno reagirali

Djeca pronašla bombu na obali rijeke Bednje. Na teren izašla policija

Djeca pronašla bombu na obali rijeke Bednje. Na teren izašla policija
Varaždinski.hr, PU varaždinska

Radi se o ručnoj bombi M-75 koja je bila u izrazito lošem stanju...

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su jučer, 2. lipnja, oko 12.40 sati zaprimili dojavu djece kako su na obali rijeke Bednje u kanalu vidjeli bombu.

Na mjesto događaja izašli su policijski službenici Protueksplozijske zaštite Policijske uprave varaždinske koji su utvrdili da se radi o ručnoj bombi M-75, koja je bila u izrazito lošem stanju, gdje je uz prethodne uvjete i poduzete mjere osiguranja na mjestu pronalaska uništena.

- Ovom prilikom pohvaljujemo reakciju i postupanje djece koja su odgovorno reagirali i odmah prijavili i potražili pomoć policije. Na takav odgovoran način su zaštitili i spasili svoje i tuđe živote.

Ponovno skrećemo pozornost svim građanima da ne ostavljaju opasne predmete na mjestima koja su dostupna drugim građanima i na kojima može doći do neželjenih posljedica. Isto tako, ukoliko pronađete odbačene opasne predmete, ne dirajte, već pozovite policiju na 192.

Građane podsjećamo da ne ostavljaju i bacaju oružje, eksplozivna sredstva i druge opasne predmete u šumi, kontejnerima ili bilo kojim drugim mjestima dostupnim građanima i djeci, gdje postoji mogućnost njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

Akcija Ministarstva unutarnjih poslova 'Manje oružja, manje tragedija' od 2007. je u tijeku, te u sklopu nje građani mogu dragovoljno policiji predati sve vrste oružja i ubojitih sredstava. Važno je istaknuti, da svi građani navedena sredstva mogu predati bez sankcija, odnosno neće biti niti prekršajno niti kazneno prijavljivani. Predaja je anonimna!

Savjetujemo i ovom prilikom da oružje i eksplozivna sredstva građani ne donose sami u  policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja,  već da nazovu policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Po navedena sredstva ili oružje doći se posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 - poručuje policija.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!