Vijesti / Crna kronika

kaznena prijava

Koprivničke udruge USKOK-u prijavile Jozinovića, Štromara, Posavca i još devet osoba

Koprivničke udruge USKOK-u prijavile Jozinovića, Štromara, Posavca i još devet osoba
HNS Varaždinske županije; Pixsell/Petar Glebov; Međimurska županija

U kaznenoj prijavi navedeno je da su Štromar, Posavec, Koren, Kolar i Petričević potaknuli Jozinovića na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju...

Udruge 'Zelena piškornica' i 'Drugi val' Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijele su kaznene prijave protiv dvanaest osoba među kojima su bivši direktor Piškornice Mladen Jozinović, bivši varaždinski župan i aktualni ministar graditeljstva Predrag Štromar, međimurski župan Matija Posavec, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar...

Vezana vijest:

Mladen Jozinović ZLOČIN I KAZNA PODIGNUTA OPTUŽNICA Bivši šef Piškornice Mladen Jozinović trgovačko društvo oštetio za 1,4 milijuna kuna i krivotvorio diplomu

Kako piše u kaznenoj prijavi, Štromar, Posavec, Koren, Kolar i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Ivica Petričević 'počinili su kazneno djelo protiv službene dužnosti zlouporabom položaja i ovlasti' te 'kazneno djelo protiv gospodarstva – poticanjem na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju'.

Oni su 'donijeli Odluku da daju suglasnost direktoru Piškornice d.o.o. da pristupi sklapanju Sporazuma o rješavanju međusobnih odnosa koji je sklopljen 4. rujna 2015. godine i Ugovor o kupoprodaji nekretnina, a znali su i da je takva Odluka protivna odredbi članka 48. stavka 1. točki 4. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, kao što su znali i da Piškornica – sanacijsko odlagalište j.d.o.o. nije istovjetna s Regionalnim centrom gospodarenja otpadom sjeverozapadne Hrvatske 'Piškornica'(RCGO) nego je posebna pravna osoba', istaknuto je u kaznenoj prijavi.

- Kao službene osobe s ciljem da drugim pravnim osobama pribave kakvu imovinsku korist iskoristili su kao župani odnosno kao načelnik općine svoj položaj i ovlasti, a kao članovi skupštine trgovačkog društva su potaknuli Mladena Jozinovića na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju - piše u kaznenoj prijavi.

Udruge su u obrazloženju dodale kako je cilj ove kaznene prijave 'u upoznavanju svih mjerodavnih tijela Europske unije s načinom na koji posluju Piškornica d.o.o. koja u jedanaest godina postojanja beskrupolozno troši proračunski novac za uhljebe'.

- Mjerodavna tijela Europske unije podnositelji ove kaznene prijave će detaljno izvijestiti i o poslovnim ispravama s neistinitim financijskim podacima (financijski planovi i bilance) koje su Štromar, Posavec, Koren, Kolar i Petričević kao članovi skupštine i Nadzorni odbor prihvaćali kao slijepci, a za pravosudna tijela u Republici Hrvatskoj se ne isplati trošiti vrijeme jer je njihovo znanje i njihova neovisnost vrlo upitna - istaknuto je u obrazloženju kaznene prijave.

Cijelu kaznenu prijavu možete pronaći ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video