Vijesti / Crna kronika

JAVLJA DORH

U DONJEM VRATNU Istražni zatvor za mladića koji je ozlijedio dijete dok je bježao od policije

U DONJEM VRATNU Istražni zatvor za mladića koji je ozlijedio dijete dok je bježao od policije
Miroslava Novak; Ilustracija

Dijete je zadobilo teške ozlijede...

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 24. lipnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1995.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Vezana vijest:

Vozač u donjem vratnu LUĐAK ZA VOLANOM Mladić (25) skoro pregazio dijete (9) dok je bježao od policije

- Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnjak 17. lipnja u Donjem Vratnu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (preko 1,1 promila alkohola u organizmu) velikom brzinom ulicom na kojoj se nalazio veći broj ljudi koji su zbog takve vožnje bili primorani skloniti se s ceste radi izbjegavanja naleta njegovog vozila.

Nakon što su takav bezobzirni i opasni način vožnje uočili policijski službenici koji su se zatekli na ulici i pokušali ga zaustaviti davanjem znakova da stane, osnovano se sumnja da je 25-godišnjak povećao brzinu i usmjerio vozilo izravno prema njima, zbog čega su oni bili prisiljeni naglo odskočiti u stranu da izbjegnu udar.

25-godišnjak je nastavio vožnju velikom brzinom djelomično izvan kolnika i udario u betonski stup, a kod povratka na kolnik prednjim je kotačem vozila prešao preko lijevog stopala 9-godišnjeg djeteta i nanio mu tešku ozljedu (prijelom kostiju stopala), nakon čega je izletio vozilom s ceste u desni jarak - javlja DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 25-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video