Vijesti / Crna kronika

PRAVOSUDNI LABIRINTI

KONAČNO U ZATVOR? Odbijena Ptičekova molba za odgodom odsluženja kazne. No ima pravo na žalbu

KONAČNO U ZATVOR? Odbijena Ptičekova molba za odgodom odsluženja kazne. No ima pravo na žalbu
Varaždinski.hr, PIXSELL

Ovo je već četvrti puta da je nekadašnji direktor Parkova tražio odgodu izvršenja kazne...

Odbijena je molba za odgodom odlaska u zatvor koju je nekadašnji direktor varaždinskih Parkova Miljenko Ptiček podnio Županijskom sudu u Varaždinu, a vezano uz pravomoćnu presudu iz prosinca 2018. godine. Vrhovni sud Ptičeka je tada osudio na dvije godine zatvora zbog kaznenih djela poglavito iz domene gospodarstva.

Četvrti je to bilo puta da je Ptiček tražio odgodu, ponovno zbog zdravstvenih razloga. No 24. lipnja sutkinja izvršenja odbila je ovoga puta tu molbu i 10. srpnja Ptiček bi se trebao javiti kako bi krenuo u zatvor. 

Odluka je nepravomoćna, što znači da se Ptiček može žaliti. Ipak, žalba ne odgađa izvršenje rješenja. 

U obrazloženju svoje odluke sutkinja izvršenja navela je da Ptiček nije priložio nikakvu dokumentaciju koja bi pojasnila zašto 20. travnja nije obavio zakazani pregled, kao ni narudžbu za neki drugi termin. 

Vezana vijest:

Miljenko Ptiček, sud GODINU I POL OD PRESUDE PTIČEK LAŽIRAO MEDICINSKU DOKUMENTACIJU? Istražuje ga i državno odvjetništvo

Osim toga, doznajemo, iz njegove povijesti bolesti s odjela neurologije vidi se da se mnogo vozi u auto, da je radno aktivan, ne koristi bolovanje. Zaključeno je stoga da se ne radi o tegobama zbog kojih ne bi mogao biti upućen na izdržavanje kazne. 

Dodajmo tome i da je sutkinja izvršenja zaprimila dopis u kojem se navodi da Ptiček zlorabi mogućnost odgode izvršenja te da lažira medicinsku dokumentaciju. , a sutkinja je od policije zatražila detaljno izvješće o medicinskoj dokumentaciji. 

Na temelju nje, kako stoji u obrazloženju, ne može se utvrditi da se radi o neistinitoj medicinskoj dokumentaciji. No je li lažirana, to nije predmet ovog postupka, jer je riječ o kaznenom djelu te stoga se time bavi državno odvjetništvo.

Podsjetimo, Ptiček je u prosincu 2018. godine odlukom Vrhovnog suda osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine. U to mu se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, gdje je bio oko četiri mjeseca. Uz to je dio prvostupanjske presude vraćen na ponovno suđenje, taj postupak je u tijeku na Županijskom sudu u Varaždinu.

Kaznena djela za koja je Ptiček pravomoćno proglašen krivim su kazneno djelo protiv gospodarstva zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava, poticanjem na krivotvorenje službene isprave.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video