Vijesti / Crna kronika

odbijena žalba

EPILOG PRIČE Matija Mikac nije kriv za narušavanje ugleda tvrtke Čistoća

EPILOG PRIČE Matija Mikac nije kriv za narušavanje ugleda tvrtke Čistoća
Zvonko Lončar

Čistoća je od Mikca tražila 30.000 kuna zbog, kako se navodi u tužbi, 'zlouporabe slobode izražavanja'.

Vezana vijest:

Sud, Skroza, Mikac NARUŠIO IM UGLED I ČAST? Čistoća od Mikca traži 30.000 kuna zbog 'zlouporabe slobode izražavanja'. Na redu je pripremno ročište

Županijski sud u Zadru odbio je žalbu na presudu Općinskog suda u Varaždinu te je tako potvrdio presudu kojom je odlučeno da Matija Mikac nije kriv za narušavanje ugleda komunalne tvrtke Čistoća.

Općinski sud u Varaždinu Mikca je nepravomoćno oslobodio u travnju ove godine i odlučio kako Čistoća mora platiti 7.500 kuna parničnih troškova.

Podsjećamo, komunalna tvrtka Čistoća je pred Općinskim sudom u Varaždinu podnijela tužbu, s datumom 26. travnja 2019., protiv Matije Mikca radi naknade nematerijalne štete. Tražila je od njega 30.000 kuna zbog, kako se navodi u tužbi, 'zlouporabe slobode izražavanja'.

Vezana vijest:

Sud, Skroza, Mikac NEPRAVOMOĆNA PRESUDA MIKAC POBIJEDIO Tužba za povredu ugleda je odbačena, Čistoća mora platiti 7.500 kuna

U tužbi je pisalo kako je Matija Mikac iznosio 'neistinite, klevetničke i paušalne tvrdnje' kada je govorio na prosvjedu 5. siječnja na ispred Gradske vijećnice na središnjem varaždinskom trgu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video