Vijesti / Crna kronika

nakon brojnih odluka

IZA REŠETAKA Miljenko Ptiček od 20. srpnja na izdržavanju zatvorske kazne

IZA REŠETAKA Miljenko Ptiček od 20. srpnja na izdržavanju zatvorske kazne
Marko Jurinec / PIXSELL

Ptiček je u prosincu 2018. godine odlukom Vrhovnog suda osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine.

Bivši direktor Parkova Miljenko Ptiček od 20. srpnja nalazi se u zatvoru u Zagrebu, a  javio se dobrovoljno nakon što mu je odbijena molba za odgodom odlaska u zatvor.

Vezana vijest:

Miljenko Ptiček, zatvor PRAVOSUDNI LABIRINTI KONAČNO U ZATVOR? Odbijena Ptičekova molba za odgodom odsluženja kazne. No ima pravo na žalbu

- Miljenko Ptiček nalazi se u zatvoru, u Centru za dijagnostiku u Zagrebu, gdje će biti oko mjesec dana. Stručni tim u tom će periodu donijeti pisanu odluku o daljnjem mjestu izdržavanja kazne - saznajemo od Županijskog suda u Varaždinu.

Podsjetimo, Ptiček je u prosincu 2018. godine odlukom Vrhovnog suda osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine. U to mu se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, gdje je bio oko četiri mjeseca.

Kaznena djela za koja je Ptiček pravomoćno proglašen krivim su kazneno djelo protiv gospodarstva zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju i kaznena djela protiv vjerodostojnosti isprava, poticanjem na krivotvorenje službene isprave.

Uloga Centra za dijagnostiku definirana je Zakonom o izvršavanju kazne zatvora gdje je u članku 21. propisano da se u Centru obavljaju poslovi medicinske, socijalne, psihološke i kriminološke obrade zatvorenika, a sve u svrhu ostvarivanja načela individualizacije kazne i izrade prijedloga programa izvršavanja kazne zatvora s prijedlogom konkretne kaznionice ili zatvora u kojem će zatvorenik nastaviti izdržavati kaznu.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!