Vijesti / Afera 'Psihijatar'

PSIHIJATAR PREDATOR

OVAKO JE 'LIJEČIO' PACIJENTICE 'Kad si živčana, samo zamisli da ti ljubim sise'

OVAKO JE 'LIJEČIO' PACIJENTICE 'Kad si živčana, samo zamisli da ti ljubim sise'
Ilustracija

Psihijatra kojeg se optužuje za seksualno zlostavljanje opisuje se kao nekonvencionalnog - i u ponašanju i u terapijskim 'metodama'.

Broj žena koje su se dosad javile medijima i prepričale im svoja neugodna iskustva s varaždinskim psihijatrom kojeg se optužuje za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje pacijentica odavno je prešao dvije znamenke. Ekipa emisije Provjereno Nove TV, koja je temu otvorila, bilježi sve slučajeve i priprema nastavak priče, unatoč tome što je Općinski sud u Varaždinu zabranio emitiranje priloga.

Vezana vijest:

pacijentice progovorile PSIHIJATAR SEKSUALNI PREDATOR? On sve negira: 'Koje žrtve? Nije istina, to je nemoguće'

Kontroverznog psihijatra osobe koje ga poznaju opisuju kao nekonvencionalnog i prilično šarmantnog, koji djeluje bitno mlađe od svoje kronološke dobi. Sličan dojam o njemu imala je i 28-godišnjakinja iz okolice Varaždina kada je u četvrtom razredu srednje škole kod njega potražila pomoć.

- Zbog problema koje sam imala, psihijatru me poslala školska psihologinja. Došla sam upravo njemu. Ono što mi je odmah bilo čudno je to što ništa, ni u njegovom ponašanju, ni u uređenju prostorije, nije ostavljalo dojam koji sam očekivala od dolaska psihijatru - prisjeća se prvog susreta.

Slika s Tuđmanom

Sjeća se da psihijatar nije imao nikakvu bijelu kutu, bio je odjeven u 'casual' odjeću, a pamti i da je u prostoriji bila afrička maska te fotografija na kojoj su on i prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman.

- Rekao mi je da je njegova obitelj bliska s obitelji Tuđman - sjeća se i tog detalja tadašnja srednjoškolka.

Govorio joj da je lijepa i pametna

Osim lijekova koje joj je propisao, a od kojih se osjećala tupo i beživotno, ne sjeća se da bi njegova terapija uključivala išto što bi joj pomagalo.

- S vremenom mi je počeo govoriti da ne smijem loše misliti o sebi, da sam lijepa, a ne ružna, da sam inteligentna, a ne glupa... Kao što sam bila uvjerena da jesam. Pomislila sam, ako on to tako vidi, onda valjda i je tako. To mi je na početku bilo ok.

Poruke preko Facebooka

No onda su se počele događati stvari koje su joj se činile sve čudnijima.

- Prvo je rekao da ga dodam na Facebooku. Da može pratiti moje statuse i tako vidjeti u kakvom sam stanju, kako razmišljam i slično. Ali to nije bilo sve. Tijekom jednog mog izlaska vikendom počeo mi je slati poruke s pitanjima gdje sam, s kim sam, što radim... Pa da je šteta što nisam sama jer da bi se onda mogli vidjeti - prepričava nam događaj koji se zbio kad je imala 18 godina.

Iako joj je to i tada bilo potpuno neprimjereno i osobe s kojima je bila vani zgražali su se zbog toga što joj psihijatar šalje poruke, i dalje je nastavila dolaziti k njemu, otprilike svaka dva mjeseca.

Šokirala je njegova izjava

- Jednom prilikom, kad me pitao kako sam, a ja sam mu iznijela svoje probleme, rekao mi je: 'Kad sljedeći put budeš živčana, samo zamisli da ti ljubim sise'.

To ju je, naravno, šokiralo. Nakon toga došla je još samo jednom. Samovoljno je prestala piti tablete, našla dečka i zajedno s njim prebrodila probleme koje je imala. Za razliku od nekih drugih priča, njezina je završila 'samo' na seksualnom uznemiravanju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video