Vijesti / Crna kronika

JAVLJA DORH

NESREĆA U KAŠTELANCU Biciklist (79) preminuo od zadobivenih ozljeda, podignute optužnice protiv vozača

NESREĆA U KAŠTELANCU Biciklist (79) preminuo od zadobivenih ozljeda, podignute optužnice protiv vozača
Varaždinski.hr

Počinili su kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći...

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1982. i 1983.) zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Vezana vijest:

nesreća, Kaštelanec BICIKLIST U BOLNICI PROMETNA U KAŠTELANCU Sudarili se automobili pa naletjeli na biciklista. Prebačen je u bolnicu

- Okrivljenu 38-godišnjakinju tereti se da je 22. siječnja 2020. u Kaštelancu, vozila osobni automobil pod utjecajem alkohola od najmanje 1,7 promila alkohola u organizmu, uslijed kojeg je na dijelu kolnika s punom uzdužnom linijom u nepreglednom desnom zavoju prešla preko te crte i započela pretjecanje osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljao okrivljeni 37-godišnjak.

Okrivljenicu se tereti da tijekom pretjecanja, zbog alkoholiziranosti nije bila u stanju držati vozilo unutar kolnika, već je lijevim kotačima prešla na lijevi betonski rubnik, a zatim je u nastojanju da vrati svoje vozilo na kolnik prešla vozilom natrag na desnu prometnu traku i time prepriječila put automobilu kojeg je pretjecala.

Došlo je do kontakta između tih vozila nakon čega se vozilo 38-godišnjakinje destabiliziralo i sletjelo udesno izvan kolnika te udarilo u betonsku ogradu, a zatim i u bicikl kojim je upravljao 79-godišnjak, s posljedicom da je oštećenik zadobio teške ozljede od kojih je preminuo u bolnici 9. veljače 2020.

Okrivljenom 37-godišnjem vozaču pretjecanog vozila optužnicom se stavlja na teret da se bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja ne pruživši oštećeniku nikakvu pomoć, iako je vidio prometnu nesreću i bio svjestan da je oštećenik u nesreći nastradao - javlja DORH.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video