Vijesti / Crna kronika

PRESUDA VARAŽDINSKOG SUDA

Manijak kod Ludbrega zvjerski zlostavljao suprugu. Kažnjen je radom za opće dobro

Manijak kod Ludbrega zvjerski zlostavljao suprugu. Kažnjen je radom za opće dobro
Varaždinski.hr; Dubravka Petric/Pixsell (Ilustracija)

Još jedna mučna priča iz Hrvatske. I to na više razina...

Općinski sud u Varaždinu danas je javno objavio sadržaj nepravomoćne presude donijete prije mjesec dana kojom se D.B. (19) proglašava krivim zbog kaznenih djela nasilja u obitelji i prijetnji.

Kako piše u presudi, D.B. je od srpnja 2018. do svibnja 2019. godine u okolici Ludbrega vrijeđao i tukao svoju izvanbračnu suprugu te joj je i prijetio.

- Uslijed ispada ljubomore, izvanbračnoj supruzi je govorio da je kurva i drolja, nekoliko puta ju je ošamario, grozio joj se da će je upucati u glavu prijeteći joj plinskim pištoljem i hvatao ju za vrat govoreći da će je zatući jer mu je odbijala dati svoj mobitel – piše u presudi.

Stvari su kulminirale kad ju je 'uhvatio za vrat i udario njenom glavom u zid kupaonice, nakon čega joj je protivno njenoj volji držao glavu prislonjenu uz zid'.

Svo to nasilje vršio je u prisutnosti trogodišnjeg sina žrtve.

Prijetnje je ponovio i u srpnju 2019. godine kada je izvanbračnoj supruzi rekao da će je 'zatući i razbiti joj nos'. To se dogodilo nakon što je već bio u pritvoru zbog prije ostvarenog nasilja i prijetnji.

Varaždinski sud ocijenio je da je primjerena kazna za počinjena kaznena djela devet mjeseci zatvora, no da će tu kaznu zamijeniti radom za opće dobro u trajanju od 540 dana.

- Osuđenik će, nakon što nadležnom tijelu za probaciju dade pristanak, rad za opće dobro izvršiti u roku koji to tijelo odredi, vodeći računa o njegovim mogućnostima s obzirom na njegove osobne prilike i zaposlenje. Ovaj rok ne može biti kraći od jednog mjeseca niti dulji od dvije godine računajući od izvršnosti presude. Sadržaj rada za opće dobro određuje nadležno tijelo za probaciju u dogovoru s osuđenikom, vodeći računa o njegovim sposobnostima i stručnosti – odluka je varaždinskog suda.

Osim izdržavanja kazne, D.B. mora nadoknaditi i troškove sudskog postupka te sudsko-medicinsko vještačenje u iznosu od 2350 kuna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video