Vijesti / Crna kronika

pojačan nadzor prometa

ZA VIKEND Varaždinska policija uhvatila 36 alkoholiziranih vozača, rekorder 'napuhao' 2,93 promila

ZA VIKEND Varaždinska policija uhvatila 36 alkoholiziranih vozača, rekorder 'napuhao' 2,93 promila
Miroslava Novak; Ilustracija

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa...

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 23. do 25. listopada 2020. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu. Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 36 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 34 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 12 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 3 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava te 48 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 138 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

- Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.93 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 97 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok su 2 vozača uhićena i dovedena dežurnom prekršajnom sucu koji ih je nakon saslušanja pustio na slobodu - stoji u priopćenju.

Iz policije skreću pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!