Vijesti / Crna kronika

izgubili put

Planinari se izgubili na Ivanščici, HGSS ih spašavao

Planinari se izgubili na Ivanščici, HGSS ih spašavao
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Planinari, koristite označene i često korištene planinarske puteve!

U nedjelju, 25. listopada, odmah iza 16 sati zaprimljene su obavijesti o dvije odvojene skupine planinara koje su se izgubile na Ivanščici, izvjestio je varaždinski HGSS.

U jednom slučaju radilo se o osobi sa psom koja se izgubila na području Beliga. Nakon dijeljenja lokacije iz Google Maps aplikacije, ustanovljeno je da se osoba nalazi ispod livade Hanžica gdje je osoba čekala do dolaska spašavatelja. Osoba je nađena u 17:10 i dopraćena u Ivanec, gdje joj je osiguran prijevoz do automobila koji se nalazio u Belcu.

Druga skupina planinara spuštala se preko 'Prekrižja' do sela Prigorec i na tom putu je zalutala. Oni su također po uputama spašavatelja podijelili lokaciju i vrlo brzo su pronađeni u podnožju Židovine na sasvim drugoj strani planine. Planinari su prevezeni do polazišne točke u Prigorcu. U akciji je sudjelovao i član stanice Zlatar Bistrica.

- Ovim putem apeliramo na planinare i izletnike da koriste označene i često korištene planinarske puteve kao i da na izlet nose planinarsku kartu - poručuju iz HGSS-a.

Za planiranje izleta također možete koristiti Interaktivnu planinarsku kartu Hrvatskog planinarskog saveza.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!