Vijesti / Crna kronika

ODLUKA VARAŽDINSKOG SUDA

Suđenje trojici muškaraca za silovanje kreće ispočetka. Prvi put je trajalo 20 godina

Suđenje trojici muškaraca za silovanje kreće ispočetka. Prvi put je trajalo 20 godina
Siniša Sović/Foto agencija Sjever; Ilustracija

U suđenju koje je trajalo dvadeset godina, mladići su prvotno oslobođeni jer 'žrtva nije bila dovoljno nemoćna'. Sad sve kreće ispočetka...

Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Čakovcu kojom su tri okrivljena hrvatska državljana oslobođena optužbe da su počinili kazneno djelo spolnog odnošaja s nemoćnom osobom.

Vezana vijest:

silovanje SLUČAJ IZ ČAKOVCA SUĐENJE TRAJALO 20 GODINA Silovali djevojku, a sud u Čakovcu ih oslobodio zbog pogreške DORH-a?!

Županijski sud u Varaždinu ukinuo je stoga oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje 'jer je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio činjenice, pogrešno zaključio da oštećenica nije imala svojstvo nemoćne osobe i pogrešno oslobodio okrivljenike optužbe'.

Kako je pisao Index po objavi nepravomoćne presude, djevojka je prije 20 godina silovana, branila se, sud je utvrdio da je silovana, a nakon dugotrajnog suđenja silovatelji su oslobođeni jer je Državno odvjetništvo pogriješilo u sastavljanju optužnice ili jer žrtva nije bila dovoljno nemoćna.

Općinski sud u Čakovcu dužan je, prema odluci višeg suda, ponovno provesti glavnu raspravu pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem, na kojoj će otkloniti utvrđene nedostatke, ponoviti ranije izvedene dokaze i provesti druge dokaze te donijeti novu, na zakonu utemeljenu presudu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video