Vijesti / Crna kronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA

U okolici Koprivnice držao muškarca kao roba, prisiljavao ga na težak rad i tukao

U okolici Koprivnice držao muškarca kao roba, prisiljavao ga na težak rad i tukao
Ilustracija/Miroslava Novak Hranjec

Gotovo devet godina ga je držao kao roba. Sad je protiv njega podignuta optužnica.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je 22. veljače, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Koprivnici optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1953.) zbog počinjenja kaznenog djela ropstva.

Optužnicom se okrivljenog 67-godišnjaka tereti da je od početka 2012. do kolovoza 2020. godine na svojem poljoprivrednom gospodarstvu u okolici Koprivnice, kršeći odredbe Europske konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda i odredbe Povelje Europske unije o temeljnim pravima, iskoristio teške osobne prilike i siromaštvo 50-godišnjeg oštećenika te ga prisilio da svakodnevno obavlja teške fizičke poslove na gospodarstvu bez ikakve novčane naknade.

Okrivljeniku se stavlja na teret i da oštećeniku nije ishodio zdravstvenu zaštitu niti mu osigurao osnovne higijenske uvjete za život, kao i da mu je ograničio slobodu kretanja i socijalne kontakte i fizički ga kažnjavao, čime je uspostavio njegovu potpunu pokornost i kontrolu nad njegovim životom te postupao s njime kao sa svojim vlasništvom, javlja Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!