Vijesti / Crna kronika

novo suđenje

SLUČAJ 'MERCATOR' Čehoku i Ptičeku poništene oslobađajuće presude, sudit će im ponovo

SLUČAJ 'MERCATOR' Čehoku i Ptičeku poništene oslobađajuće presude, sudit će im ponovo

Čehoka i Ptičeka tereti se da su Varaždin oštetili za 6,3 milijuna kuna prilikom zamjene zemljišta između Grada i Parkova.

Nepravomoćna presuda kojom se varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka i bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka oslobodilo u slučaju 'Mercator' poništena je na Županijskom sudu u Osijeku.

Vezana vijest:

Ivan Čehok i Miljenko Ptiček NEPRAVOMOĆNO SLUČAJ MERCATOR Čehoka i Ptičeka sud oslobodio optužbe da su Grad oštetili za 6,3 milijuna kuna

Državno odvjetništvo teretilo je Čehoka i Ptičeka da su Grad Varaždin oštetili za 6,3 milijuna kuna prilikom zamjene zemljišta između Grada i Parkova.

Iako su prvotno oslobođeni na Općinskom sudu u Koprivnici, osiječki županijski sud prihvatio je žalbu DORH-a te je naložio novo suđenje.

Optužnicom se Čehoka tereti da je u ožujku 2006. godine na inicijativu Ptičeka sklopio u ime Varaždina ugovor o zamjeni nekretnina koji je bio štetan za grad i kojim je nastala šteta veća od šest milijuna kuna.

Presuda je ukinuta jer je koprivnički sud 'pogrešno utvrdio činjenično stanje, odnosno nije temeljito razmotrio provedene dokaze i stoga donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe'.

- Općinski sud u Koprivnici dužan je ponovno provesti glavnu raspravu pred drugim sucem tijekom koje će ponoviti ranije izvedene dokaze, otkloniti nedostatke i pravilno ocijeniti dokumentaciju te donijeti novu presudu koju je dužan valjano obrazložiti - navodi se u rješenju DORH-a.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video