Vijesti / Crna kronika

težak zločin

Optuženi za ubojstvo u Selniku. Prebili muškarca i uzeli 600 tisuća kuna, 40-godišnjak u bijegu

Optuženi za ubojstvo u Selniku. Prebili muškarca i uzeli 600 tisuća kuna, 40-godišnjak u bijegu
Varaždinski.hr/Ilustracija

Oštećenik je uslijed pretrpljenih udaraca zadobio nagnječenje mozga i posljedično plućnu emboliju s upalom pluća, od čega je preminuo.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske obavijestilo je kako je Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo pred županijskim sudom 25. veljače optužnicu protiv dvoje ljude zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva i razbojništva.

Jedan optuženi (35) je državljanin Hrvatske i Bosne i Hercegovine, dok je drugi (40) državljanin Bosne i Hercegovine.

Vezana vijest:

Josip Horvat, Selnik NAPALA GA TROJICA RAZBOJNIŠTVO ZAVRŠILO SMRĆU Josip Horvat iz Selnika u bolnici je podlegao teškim ozljedama glave

Okrivljenike se optužnicom tereti da su 1. studenog 2019. u Selniku zajednički i prema prethodnom dogovoru s 23-godišnjakom i 32-godišnjakom, protiv kojih je ranije podignuta optužnica u namjeri da se domognu veće količine novca u oštećenikovoj kući, osobnim se automobilom parkirali ispred oštećenikove kuće.

U osobnom je vozilu ostao 23-godišnjak, koji je u tu svrhu unajmio vozilo i njime upravljao, pazeći da netko ne naiđe i spreman da se vozilom svi zajedno mogu brzo udaljiti.

Okrivljenog 32-godišnjaka, 35-godišnjaka i 40-godišnjaka tereti se da su otišli do kuće i lažno se predstavili oštećeniku kao policijski službenici te tako ishodili da ih pusti u kuću tražeći da im preda novac, a potom su mu rukama i nogama zadali brojne snažne udarce u glavu.

Oštećenik im je, u strahu za svoj život, predao novac u iznosu od 600.000,00 kuna, koji su oni uzeli i velikom brzinom vozila se udaljili s mjesta događaja. Oštećenik je uslijed pretrpljenih udaraca zadobio nagnječenje mozga i posljedično plućnu emboliju s upalom pluća, od čega je preminuo 29. siječnja 2020. godine.

Okrivljenik (35) je uhićen 28. siječnja 2021. i protiv njega je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i opasnosti od bijega, dok se okrivljenik (1981.) nalazi u bijegu te je protiv njega također određen istražni zatvor iz istih osnova, a u optužnici je predloženo da mu se sudi u odsutnosti.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video