Vijesti / Crna kronika

pijan bježao policiji

U Opelu bježao policiji od Ludbrega do Draganovca, prijeti mu 83.000 kuna kazne!

U Opelu bježao policiji od Ludbrega do Draganovca, prijeti mu 83.000 kuna kazne!
Miroslava Novak; Ilustracija

Nakon potjere su mu uspjeli izmjeriti 1,99 promila alkohola u krvi...

Policija je u nedjelju u Varaždinskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji lovila 26-godišnjeg vozača Opel Corse koprivničkih registarskih oznaka.

Policajci su ga neuspješno pokušali zaustaviti na ulazu u Ludbreg, a tijekom potjere je na dva raskrižja namjerno prošao na crveno svjetlo na semaforu, vozio u zabranjenom smjeru u kružnom toku, pretjecao kolonu vozila na pješačkim prijelazima, a kroz naseljena mjesta gdje je ograničenje 60 km/h jurio  je brzinom od 150 km/h. Uspjeli su ga zaustaviti tek uz pomoć policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke u selu Draganovec.

Nakon potjere su mu uspjeli izmjeriti 1,99 promila alkohola u krvi, a utvrđeno je da je vozio bez položenog vozačkog ispita, sa zabranom upravljanja motornim vozilima kao i zabranom polaganja vozačkog ispita u roku od dvije godine. Uhitili su ga, oduzeli mu auto te ga zadržali u prostorijama PU Koprivnice do otrježnjenja.

Mladić je jučer priveden na Općinski sud u Koprivnici gdje je za počinjene prekršaje na području PU koprivničko-križevačke kažnjen s 15.600 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, a izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dvije godine. Prijete mu maksimalne kazne -  83.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 120 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 18 mjeseci.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video