Vijesti / Crna kronika

PU varaždinska

Uplatili mu za sanaciju krova 20 tisuća kuna, 25-godišnji građevinar se nikad nije pojavio

Uplatili mu za sanaciju krova 20 tisuća kuna, 25-godišnji građevinar se nikad nije pojavio
Ilustracija/Pixabay

Sumnja se da je drugu prijevaru izvršio i u Rijeci.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom zbog sumnje da je kao osnivač i direktor građevinskog poduzeća počinio kazneno djelo Prijevare u gospodarskom poslovanju, navode iz Policijske uprave varaždinske.

Sumnjaju kako je tijekom svibnja 2020. godine, s 46-godišnjakom dogovorio radove zamjene i sanacije krova na obiteljskoj kući za iznos od oko 50.000 kuna.

Prema sklopljenom dogovoru, 46-godišnjak je na njegov tekući račun uplatio avans u iznosu od 20.000 kuna.

Nakon uplate 29. svibnja 2020. godine do dana prijave, 25-godišnjak nije obavio dogovorene radove te se prestao javljati oštećenom na telefon, a uplaćeni novac nije vratio. Također se sumnja da je tijekom listopada 2020. godine s direktorom jednog poduzeća iz Varaždina, potpisao ugovor o izvođenju radova za izradu krovne konstrukcije i nadstrešnice za parking u Rijeci, u vrijednosti od 70 000 kuna.

S radovima je trebao započeti početkom mjeseca studenog 2020. godine u trajanju od maksimalno 10 dana. Navedeno mu je poduzeće također uplatilo avans u iznosu od 20 000 kuna. S radovima do dana prijave nije započeo, niti je oštećenom poduzeću vratio uplaćeni novac. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 25-godišnjak će se predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!