Vijesti / Crna kronika

PRIJEVARA

LAŽNI KROVOPOKRIVAČ Uzimao predujam od 20.000 kuna i više se nikad nije pojavio

LAŽNI KROVOPOKRIVAČ Uzimao predujam od 20.000 kuna i više se nikad nije pojavio
Ilustracija (Pixabay)

Sad je u istražnom zatvoru zbog opasnosti da nekome ponovno ne uzme predujam.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 4. ožujka provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1996. godište) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijevare.

Vezana vijest:

krovopokrivači krov sanacija PU varaždinska Uplatili mu za sanaciju krova 20 tisuća kuna, 25-godišnji građevinar se nikad nije pojavio

Riječ je o krovopokrivaču kojeg se sumnjiči da je uzimao predujam za posao koji nikad nije obavio. To se dogodilo u dva navrata.

- Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnji osumnjičenik u svibnju 2020. godine u mjestu kraj Varaždina dogovorio s oštećenikom da će obaviti radove na krovištu njegove obiteljske kuće i zatražio isplatu predujma od 20.000 kuna, ali s unaprijed stvorenim planom da to uopće ne učini, no oštećenik mu je povjerovao i isplatio navedeni iznos koji je osumnjičenik zadržao za sebe, a dogovoreni posao uopće nije obavio - opisuje Državno odvjetništvo prvi slučaj.

Ima još jedna situacija, tu je riječ o prijevari u gospodarskom poslovanju.

- Osnovano se sumnja da je 25-godišnjak u listopadu 2020. godine u Varaždinu, kao direktor trgovačkog društva, sklopio s direktorom drugog društva ugovor o izvođenju radova na krovnoj konstrukciji i nadstrešnici na objektu u Rijeci i zatražio isplatu predujma od 20.000 kuna, ali s unaprijed stvorenim planom da to uopće ne učini, no oštećenik mu je povjerovao i uplatio navedeni iznos predujma koji je osumnjičenik zadržao u korist svojeg društva, a ugovorene poslove uopće nije obavio - izvijestio je DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 25-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video