Vijesti / Crna kronika

MJEŠTANI POKUŠALI OPKOLITI POLICIJU

NEVIĐENI KAOS U PARAGU U masovnoj tučnjavi više ozlijeđenih i uhićenih, policija koristila suzavac...

NEVIĐENI KAOS U PARAGU U masovnoj tučnjavi više ozlijeđenih i uhićenih, policija koristila suzavac...
PU međimurska

Međimurskim policajcima u pomoć je došla i varaždinska policija.

Policijska uprava međimurska izvijestila je da se u subotu, 1. svibnja u večernjim satima u naselju Parag dogodilo narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i bezobrazan način te opća tučnjava između osoba pod znatnim utjecajem alkohola, 33-godišnjaka (0,73 g/kg) i 28-godišnjaka (0,89 g/kg) s jedne strane te drugih za sada neutvrđenih osoba s druge strane, a kojom prilikom su najmanje dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede, navodi eMedjimurje

U pomoć policijskoj ophodnji koja je postupala upućeni su službenici interventne policije iz PU varaždinske i PU međimurske te sve raspoložive ophodnje iz PU međimurske. Dvojac je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje te je započeta potraga za ostalim sudionicima.

Kako je prilikom postupanja došlo do solidariziranja većeg broja okupljenih građana s izgrednicima te pokušaja sprječavanja službenih osoba u privođenju osumnjičenih osoba, policijski službenici izdali su upozorenja i zapovjedi okupljenim građanima o prestanku tih aktivnosti. Oni su nastavili s protupravnim ponašanjem, glasnim negodovanjem i prijetnjama policijskim službenicima te su pokušali okružiti policijske službenike. Prema zapovjedi rukovoditelja na terenu policijski službenik je prema skupini nepoznatih osoba uporabio sredstvo prisile raspršivač s nadražujućom tvari (suzavac), nakon čega su policijski službenici u službena vozila priveli osumnjičenike i napustili naselje.

Također je prilikom postupanja, policijskim službenicima prišao građanin koji je dragovoljno predao jedno ručno izrađeno "jednostrjelno kratkocjevno vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom", dužine 25cm nepoznate marke i broja, bez naboja, a koje je navodno prethodno iz ruku oduzeo 28-godišnjaku.

U događaju je dojavljeno i oštećenje stakala trgovine u naselju (Oštećenje tuđe stvari).

Načelnik policijske uprave je ocijenio uporabu sredstava zakonitom odnosno da su uporabljena sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjima tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana je dosada identificirano šest osoba protiv kojih će se podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja naročito drskog ponašanja, dok se istraživanja nastavljanju i dalje.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!