Vijesti / Crna kronika

nakon očevida

DORH o nesreći kod dvorca Bela: 'Sumnja se na propuste u zaštiti na radu'

DORH o nesreći kod dvorca Bela: 'Sumnja se na propuste u zaštiti na radu'
Sanjin Strukić/Pixsell

Državno odvjetništvo naložit će provođenje obdukcije te će izdati naloge za toksikološko vještačenje i za druga potrebna vještačenja...

Zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u prethodnom postupku, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i uz sudjelovanje inspektora zaštite na radu, proveo očevid nesreće na radu koja se dogodila 15. srpnja 2021. oko 13,30 sati kraj dvorca Bela II u mjestu Bela kod Novog Marofa.

Vezana vijest:

bela 2 izvanredno priopćenje DETALJI POLICIJE Poginula dva muškarca kod dvorca Bela 2: Zatrpala ih zemlja u kanalu

- Prema dosad prikupljenim podacima, sumnja se da je zbog propusta u provođenju mjera zaštite na radu došlo do odrona zemlje u kanalu dubokom preko četiri metra u kojem su bila dvojica radnika (1976. i 1999.) te je zemlja zatrpala radnike koji su smrtno stradali - izvjestili su iz DORH-a.

Državno odvjetništvo naložit će provođenje obdukcije te će izdati naloge za toksikološko vještačenje i za druga potrebna vještačenja, a provest će i druge izvidne i dokazne radnje radi potpunog utvrđenja svih okolnosti nastanka nesreće.
 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!