Vijesti / Crna kronika

INTERVENIRALI PIROTEHNIČARI

BOMBA U DVORIŠTU Kopali bagerom pa naišli na eksplozivnu napravu!

BOMBA U DVORIŠTU Kopali bagerom pa naišli na eksplozivnu napravu!
Foto čitatelja/Hrvoje Jelavic/Pixsell/Ilustracija

Čini se da je riječ o mini zaostaloj još iz Drugog svjetskog rata.

Iskopom odvodnog kanala u dvorištu obiteljske kuće u Vidovečkoj ulici u Varaždinu kooperanti tvrtke Termoplin u ponedjeljak, 2. kolovoza, naišli su na eksplozivnu napravu. Riječ je bila o neeksplodiranoj minobacačkoj mini, izvijestili su danas iz Policijske uprave varaždinske.

Radnici su odmah pozvali policiju te su na mjesto događaja izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu. Oni su utvrdili da se radi o minobacačkoj mini 82 mm. Minu su izuzeli te je potom na posebnom poligonu u Varaždinu uništili.

Policija ne navodi porijeklo mine, no čini se da bi mogla biti riječ o napravi zaostaloj iz Drugog svjetskog rata. 

- To moraju reći stručnjaci, ali na tome mjestu je ranije bila postavljena konstrukcija za tepih i tu je raslo stablo breskve, tako da je malo vjerojatno da je granata ovdje zalutala 90-ih godina. Osim toga, nalazila se na oko 80 centimetara dubine, što znači da bi u tom slučaju oko nje morao biti neki krater. A u vrijeme Drugog svjetskog rata tu još nije bilo ničega, samo polja, a dvorište je kasnije bilo nasipavano - rezonira jedan od članova obitelji u čijem je dvorištu pronađena mina. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video