Vijesti / Crna kronika

priopćenje državnog odvjetništva

Provedeno prvo ispitivanje osumnjičenog za nalet na biciklista kod aerodroma

Provedeno prvo ispitivanje osumnjičenog za nalet na biciklista kod aerodroma
Siniša Sović / FOTO AGENCIJA SJEVER

Tereti ga se i za kazneno djelo nepružanja pomoći.

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 3. kolovoza provelo prvo ispitivanje uhićenog 30-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu te kazneno djelo nepružanja pomoći.

- Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnji osumnjičenik 31. srpnja 2021. oko 21.20 sati na državnoj cesti D-2 u Varaždinu, upravljajući osobnim automobilom propustio držati vozilo na svojoj prometnoj traci te je nesmotreno prešao na biciklističku stazu i prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je u istom smjeru upravljao 32-godišnji državljanin Nepala. Biciklist je uslijed naleta odbačen prema naprijed te je udario u 21-godišnjeg nepalskog državljanina koji je hodao po biciklističkoj stazi. U nesreći je 32-godišnjak zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu nesreće, dok je 20-godišnjak zadobio tešku ozljedu (prijelom gležnja) - izvjestili su iz DORH-a.

Osnovano se sumnja da se 30-godišnji vozač automobila, nakon udara u biciklistu, nije zaustavio radi pružanja pomoći unesrećenim osobama već je produžio vožnju i udaljio se s mjesta nesreće.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 30-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!