Vijesti / Crna kronika

kratko su se sastali

GRIVEC SE SASTAO S POSAVCEM 'Nije baš u formi, odriče se ovih šest plaća na koje ima pravo'

GRIVEC SE SASTAO S POSAVCEM 'Nije baš u formi, odriče se ovih šest plaća na koje ima pravo'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

O slučaju Matije Posavca za N1 se oglasio i njegov odvjetnik, a gost u programu N1 Televizije bio je zamjenik župana, koji u ovom trenutku vodi županiju, Josip Grivec

On je rekao kako se kratko uspio i sastati s Matijom Posavcem.

“Stvari funkcioniraju potpuno normalno, s obzirom na to da sve službe znaju svoj posao i svaka institucija, ustanova, mora biti spremna funkcionirati po inerciji bez obzira na čelne ljude. Naravno da smo svi bili iznenanđeni i nije nam lako, ali kao županija smo ok.

Matija i ja smo se kratko sastali. On nije baš u formi, no neke stvari moramo komunicirati bez obzira na to u kojoj mjeri sam ja s nečime upoznat, a s nečim i nisam. Moram reći da nikada nije nijednom uzeo neku dnevnicu i odriče se ovih šest plaća na koje ima pravo.

Nismo uopće razgovarali što se tiče ovog dijela zbog čega je bilo hapšenje. On je ostavku podnio u petak, u subotu smo mailom obavijestili naše službe, Ministarstvo pravosuđa i uprave, a u ponedjeljak i Vladu. Ne znam planira li aktivirati saborski mandat, nisam ga ni pitao. Kratko smo se susreli kako bismo dogovorili daljnju komunikaciju. Ni o izborima nismo razgovarali, njih raspisuje Vlada i tko želi, kandidirat će se”, rekao je za n1.

Vezana vijest:

stožer, koronavirus KAKVO JE STANJE MATIJE POSAVCA? ODVJETNIK MATIJE POSAVCA 'U lošem je stanju, žao mu je, odrekao se prava na plaću'

Također, da Matija Posavec pet dana nakon uhićenja, priznanja da je uzeo mito i ostavke na mjestu župana, nije baš u najboljem stanju je u programu N1 televizije rekao njegov odvjetnik, Davorko Zlatarek.

- U lošem je stanju, jako mu je žao. U ovom trenutku ne razmišlja o politici, a odrekao se i prava na plaću koje ima. Još nije donio odluku o aktiviranju saborskog mandata. - rekao je Zlatarek.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!