Vijesti / Crna kronika

Na županijskom sudu

FOTO Započelo suđenje Zdenku Jarošu za ubojstvo Dejana Petrekovića

FOTO Započelo suđenje Zdenku Jarošu za ubojstvo Dejana Petrekovića
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Tijelo ubijenog Petrekovića pronađeno je prije godinu dana.

Danas je na Županijskom sudu u Varaždinu započelo suđenje Zdenku Jarošu (53) za ubojstvo Dejana Petrekovića.

Tijelo ubijenog Petrekovića pronađeno je prije godinu dana, u listopadu 2020. godine, u naselju Leštakovec, u općini Jalžabet. Policija je tad izvijestila da je ubijen hicima iz vatrenog oružja 10. srpnja 2018. u jednom skladištu u Varaždinu.

Optužnica protiv Jaroša podignuta je 18. ožujka tekuće godine.

- Okrivljenog 53-godišnjaka optužnicom se tereti da je 10. srpnja 2018. u skladišnom prostoru u Varaždinu, prilikom sukoba sa 44-godišnjakom oko duga, snažno ga odgurnuo i iz pištolja ispalio hitac u njegovu desnu potkoljenicu te mu nogom pritiskao tijelo da spriječi njegov daljnji otpor, a od 40-godišnjaka i 28-godišnjaka zatražio da 44-godišnjaku vezicama zavežu ruke, što su oni i učinili - piše u priopćenju DORH-a.

Iz DORH-a su dodali kako se okrivljenog 53-godišnjaka tereti da je višekratno tražio od 44-godišnjaka da mu otkrije gdje drži novac i drogu, a kad je ovaj odgovorio da nema ni novac ni drogu, s ciljem da se trajno oslobodi svog novčanog duga prema njemu, svjestan njegove bespomoćnosti i težine bolova i straha koje je trpio, ispalio hice u 44-godišnjaka i usmrtio ga, nakon čega su 40-godišnjak i 28-godišnjak na traženje 53-godišnjaka počistili mjesto događaja.

- U cilju daljnjeg prikrivanja počinjenog kaznenog djela, okrivljeni 53-godišnjak je naložio 40-godišnjaku da osobni automobil ubijenoga odveze i ostavi na jednom parkiralištu te da uništi njegov mobitel. Okrivljenike se tereti da su mrtvo tijelo 44-godišnjaka osobnim automobilom odvezli i zakopali u šumi nedaleko mjesta kraj Varaždina, kao i da su uklonili sve tragove u skladištu i spalili predmete s tragovima krvi - istaknuli su iz DORH-a.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!