Vijesti / Crna kronika

KORAK DO SUĐENJA

OPTUŽNICA ZA UBOJSTVO KOD KULTURANE Udarali su ga sve dok se nije prestao micati

OPTUŽNICA ZA UBOJSTVO KOD KULTURANE Udarali su ga sve dok se nije prestao micati
Varaždinski.hr

Ubojstvo Nine Čengića u svibnju ove godine potreslo je varaždinski kraj.

Ubojstvo koje se dogodilo u svibnju ove godine ispred kluba Kulturana u Varaždinu potreslo je ovaj kraj. Četvorka koja je osumnjičena za brutalan napad na profesora Ninu Čengića do danas je u pritvoru, a jučer je Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo da je podignuta optužnica u tome slučaju.

Opći podaci iz optužnice na tragu su onoga za što se četvortku sumnjičilo. Tužitelji ne otkrivaju njihova imena, no javnosti je poznato da su istragom bili obuhvaćeni Ivor Vujasinović (29), Dominik Žnidarić (25) te Asja Gorski (24) i Ivan Gorski (20). Četvorka je bila vezana uz udrugu Kulturana, koja je djelovala u sklopu sportske dvorane Graberje, a Ivor i Dominik bili su osobe ovlaštene za zastupanje odnosno svojevrsni 'suvlasnici' kluba koji je djelovao pod okriljem udruge.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. studenoga, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu protiv njih podiglo optužnicu zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva. 

- Okrivljenike se optužnicom tereti da su 29. svibnja 2021. oko 4:00 sata, na ulici ispred prostorija jedne udruge u Varaždinu, postupajući iz osvete prema 35-godišnjaku zbog toga što je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostoru udruge, počinili navedeno kazneno djelo. Nakon što su policijski službenici otišli, budući da im nitko iz prostorija udruge nije otvarao vrata, prvookrivljeni 29-godišnjak je snažnim udarcem šakom u glavu oborio 35-godišnjeg  oštećenika na tlo te ga nastavio udarati rukama, nogama i drvenom palicom, u čemu su mu se pridružili i ostali okrivljenici koji su zadali oštećeniku brojne udarce rukama i nogama po glavi i tijelu i udarali ga sve dok se nije prestao micati. Oštećenik je, uslijed primljenih udaraca, zadobio prijelom sljepoočne kosti i razdor vena s krvarenjem u mozgu te od tih ozljeda preminuo 30. svibnja - izvijestilo je jučer tužiteljstvo. 

Prema kaznenom zakonu, s obzirom na vrstu kaznenog djela koja im se stavlja na teret, osumnjičenima prijeti najmanje deset godina zatvora ili dugotrajan zatvor, što znači da bi mogli iza rešetaka i do 40 godina, što je maksimalna kazna zatvora. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video