Vijesti / Crna kronika

PREKRŠAJNI NALOG

'PAO' U VARAŽDINU Policija zaplijenila 0,8 grama marihuane, sud odredio kaznu

'PAO' U VARAŽDINU Policija zaplijenila 0,8 grama marihuane, sud odredio kaznu
Ilustracija

Oduzeta droga bit će - uništena.

Općinski sud u Varaždinu jučer je javno objavio sadržaj prekršajnog naloga objavljenog 8. studenog tekuće godine kojim se 35-godišnjak proglašava krivim za kršenje Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Kako se navodi u prekršajnom nalogu, on je krajem listopada 2021. godine u podnevnim satima na Trgu Matije Gupca u Varaždinu 'posjedovao proziran pvc smotuljak ispunjen zelenom biljnom materijom – drogom marihuanom ukupne težine 0,8 grama, dakle, posjedovao je drogu bez odobrenja nadležnog tijela'.

Sutkinja suda odlučila je kako je u ovom slučaju primjerena kazna od 1200 kuna, a 35-godišnjak još mora platiti i 100 kuna sudskih troškova.

- Pri odmjeravanju kazne sud je uzeo u obzir vrstu i težinu počinjenog prekršaja i to da okrivljenik unatrag tri godine nije prekršajno kažnjavan pa sudac smatra da će se i tako izrečenom kaznom utjecati na okrivljenika da prekršaje ubuduće ne čini – objašnjenje je suda.

U nalogu je istaknuo kako će se 0,8 grama marihuane 'po pravomoćnosti presude uništiti pred Povjerenstvom o uništavanju oduzetih droga'.

Stranke u sporu protiv ovog prekršajnog naloga mogu se žaliti u roku od osam dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video