Vijesti / Crna kronika

recidivist

NIJE MU PRVI PUT Vozio pijan i bez vozačke, policija tražila 120 dana pritvora. Sud ga pustio na slobodu

NIJE MU PRVI PUT Vozio pijan i bez vozačke, policija tražila 120 dana pritvora. Sud ga pustio na slobodu
Ilustracija

Vozilo mu je privremeno oduzeto.

U petak, 21. siječnja, oko 20.50 sati u Varaždinu policijski službenici mobilnog tima Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja, tzv. „Presretačem“, zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 43-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,21 promila i u vrijeme kada mu je trajno poništena vozačka dozvola zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja.

- Obzirom da se radi o višestrukom recidivistu u činjenju istovrsnih prekršaja od počinitelja je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao uz prijedlog sudu za trajno oduzimanje istog. Vozač je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Varaždin gdje je zadržan do otriježnjenja. Nakon toga je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu, uz prijedlog za izricanje kazne zatvora u trajanju do 120 dana, ali je isti nakon saslušanja od strane suca prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu pušten na slobodu - izvijestila je policija.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 40000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video