Vijesti / Crna kronika

ŽUPANIJSKI SUD U VARAŽDINU

ISPALIO ŠEST METAKA I UBIO GA Počelo suđenje Željku Čengiću, zatraženo psihijatrijsko vještačenje

ISPALIO ŠEST METAKA I UBIO GA Počelo suđenje Željku Čengiću, zatraženo psihijatrijsko vještačenje
Marko Jurinec/Pixsell/Varaždinski.hr

Tragedija se dogodila u Vulariji u svibnju 2020. godine.

Na Županijskom sudu u Varaždinu počelo je suđenje Željku Čengiću (62), kojeg se tereti za ubojstvo 28-godišnjeg Martina Pilića u Vulariji 2. svibnja 2020. godine.

Bilo je prošlo 19 sati kada je Čengić došao do automobila u kojem je na mjestu vozača sjedio Martin Pilić (28). Krenula je verbalna prepirka, stoji u optužnici, da bi u jednom trenutku Pilić počeo ustajati želeći izaći iz vozila. Tada Čengić vadi pištolj, koji je nosio sa sobom, marke Pietro Beretta, napunjen, i u Pilića ispaljuje najmanje šest hitaca, opisuje situaciju Županijsko državno odvjetništvo u svojoj optužnici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čengić je imao namjeru usmrtiti Pilića, a također je bio svjestan da dovodi u opasnost i Ratimira Benčića (64), trvdi odvjetništvo. Benčić se, naime, nalazio neposredno pored vozila. Četiri hica pogodila su Pilića, nanijevši mu tri strijelne rane glave i jednu strijelnu ranu lijevog ramena, dok je jedan hitac pogodio Benčića u nadlakticu desne ruke. Martin Pilić je od zadobivenih ozljeda preminuo 23. svibnja.

Suđenje Željku Čengiću na samome je početku, zatraženo je njegovo psihijatrijsko vještačenje.

Martin Pilić iza sebe je ostavio suprugu i dvije kćeri tada u dobi od dvije i tri godine. Imao je keramičarski obrt i počeo je graditi kuću u Vulariji.

Susjedi su ispričali da je do svađe došlo zbog navodne krađe kosilice i solarnog akumulatora. Na tome mjestu vikendicu ima Benčić i on je Pilića optužio za provale u njegovu vikendicu. U svađu se onda umiješao i Čengić.

Optuženi Željko Čengić javnosti je poznat kao jedan od bivših ravnatelja Gradskih bazena u Varaždinu. A Ratimir Benčić je odlikovani pukovnik Hrvatske vojske, dobitnik nagrade 'Ponos Hrvatske' 2008. godine, kada je kao liječnik spašavao živote ranjenima u bombaškom napadu na indijsko veleposlanstvo u Afganistanu.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video