Vijesti / Crna kronika

POLICIJA IZVJESTILA

IZBJEGNUTA TRAGEDIJA Dječak pao u Dravu, spasila ga brza reakcija policije

IZBJEGNUTA TRAGEDIJA Dječak pao u Dravu, spasila ga brza reakcija policije
Marko Jurinec / Pixell

Srećom, sve je dobro završilo.

U srijedu, 20. travnja, u 20.06 sati voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu 14-godišnje djevojčice da se nalazi na obali derivacijskog kanala HE Varaždin kod Svibovca Podravskog i da je njezin 13-godišnji prijatelj pao u Dravu te da ga ne mogu izvući iz vode.

- Odmah po zaprimanju dojave, voditelj smjene je žurno na mjesto događaja uputio sve raspoložive ophodnje Policijske postaje Varaždin, Postaje prometne policije Varaždin i Interventne jedinice policije. Također je o događaju žurno izvijestio i Javnu vatrogasnu postrojbu i Zavod za hitnu medicinu Varaždinsku županije - izvijestila je policija.

Istovremeno je u kontaktu s dojaviteljicom, istu uputio da mobitelom daje svjetlosne znakove policajcima koji dolaze na mjesto događaja s ciljem da ih što prije uoče i počnu spašavanje te joj daje upute vezano uz dječaka u vodi da se pokuša držati za neki predmet.

- U 20.15 sati na mjesto događaja - 100 metara uzvodno od HE Varaždin s južne strane derivacijskog kanala na asfaltiranom nasipu širine 3 metra, stigla je prva od upućenih ophodnji i to dvojica policijskih službenika Policijske postaje Varaždin. Oni uočavaju kako se dječak u vodi drži za konop, odnosno špagu koja viri iz asfaltne podloge, a tijelo mu je potopljeno vodom koja teče jakom brzinom nizvodno prema hidrocentrali. Jedan od policijskih službenika žurno se spušta niz kosinu asfaltnog nasipa 6 metara, dok ga drugi policajac osigurava rukama te hvatom za ruku dječaka vade iz vode na nasip, stavljaju ga u policijsko vozilo i pokrivaju vlastitom odjećom da ga ugriju do dolaska medicinske ekipe - objasnili su iz policije.

U 20.30 sati na mjesto događaja stigla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je preuzela pothlađenog dječaka te ga prevezla u Opću bolnicu Varaždin. Također je o događaju obaviještena majka dječaka koja je preuzela daljnju skrb o djetetu u bolnici.

- Obavljenim razgovorima s dojaviteljicom te još dvije djevojčice u dobi od 13 i 14 godina, utvrđeno je da su one zajedno s 13-godišnjakom, oko 20 sati šetale po nasipu. U jednom su trenutku u polju nedaleko od derivacijskog kanala, ugledali kako pas nepoznatog vlasnika, trči za srnom. Srna se u jednom trenutku okrenula i počela trčati u smjeru nasipa, pri čemu je udarila u tijelo 13-godišnjaka, koji je izgubio ravnotežu i od siline udara pao s nasipa u vodu derivacijskog kanala. Dječak se prilikom pada pokušao zaustaviti na klizavoj asfaltnoj podlozi kosine nasipa no nije uspio te je pao u vodu. U tom je trenutku ugledao špagu za koju se uhvatio i držao do dolaska i spašavanja od strane policajaca - zaključuju iz PU varaždinske.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video