Vijesti / Crna kronika

PRAVOMOĆNA PRESUDA

Pijan skrivio nesreću u kojoj je jedan osoba teško ozlijeđena. Kažnjen je radom za opće dobro

Pijan skrivio nesreću u kojoj je jedan osoba teško ozlijeđena. Kažnjen je radom za opće dobro
Siniša Sović/Foto agencija Sjever; Ilustracija

Vozio je pod utjecajem alkohola u iznosu od 2,61 promila...

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio sadržaj pravomoćne presude donijete početkom travnja kojom se 58-godišnji B.B. s područja Općine Breznica proglašava krivim za izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Kako je istaknuto u presudi, on je u večernjim satima sredinom srpnja 2020. godine upravljao osobnim vozilom iz smjera Novog Marofa prema Varaždinu, državnom cestom D3. Vozio je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,61 promila.

Zbog prevelike brzine vozila, u zavoju je prešao na traku ceste za vozila iz suprotnog smjera te je naletio na osobno vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera. U tom su vozilu bile tri osobe, a kao posljedica sudara jedna je osoba u tom vozilu teško ozlijeđena, dok su dvije lakše ozlijeđene.

Varaždinski je sud B.B.-a kaznio zatvorom u trajanju od osam mjeseci, ali mu je zatvorsku kaznu zamijenio radom za opće dobro. Osam mjeseci zatvora tako je zamijenjeno s 480 sati rada za opće dobro. B.B.-u je izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od jedne godine.

Stranke u sporu odrekle su se prava na žalbu pa je donijeta presuda pravomoćna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video