Vijesti / Crna kronika

TEŠKA NESREĆA NA A4

VIDEO Posljednji podaci: Poginulo je 12 putnika, još 18 ih je teško ozlijeđeno

VIDEO Posljednji podaci: Poginulo je 12 putnika, još 18 ih je teško ozlijeđeno

'Nadamo se da još netko nije pod autobusom, čekamo popis putnika', rečeno je na konferenciji za novinare.

Na konferenciji za novinare nakon teške prometne nesreće između Brezničkog Huma i Komina, održanoj u varaždinskoj bolnici, rečeno je da je još jedna osoba preminula u bolnici. Tako je 12 osoba izgubilo život nakon što je autobus poljskih registracija sletio s prometnice. Više od 30 ozlijeđenih smješteno je zagrebačke bolnice, te u varaždinsku i čakovečku.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević rekla je da je na teren izašlo 18 timova hitne pomoći; 14 iz Varaždinske županije te po dvije iz Zagrebačke i Međimurske županije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U 5:35 stigla je dojava hitnoj službi, u 5:48 na licu mjesta bio je prvi tim hitne pomoći. Akcija je završena u 7:55. Teško je ozlijeđeno 18 pacijenata; šest ih je prevezeno u Dubravu, šest ih je na Rebru, šest u Draškovićevoj. Preminulo je 11 osoba na licu mjesta, a još jedna podlegla je ozljedama u bolnici Rebro. To je za sada, jer još uvijek se diže autobus i nadam se da nema još netko pod autobusom. Čekamo konačni popis putnika - rekla je Grba-Bujević. Prema zasad dostupnim podacima, bila su 44 putnika. U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 11 osoba, u Županijskoj bolnici Čakovec dvije, a po šest u tri zagrebačke bolnice. 

Zasad nema informacija da bi u autobusu bilo djece, kao što se ne zna ni je li među preminulima vozač. Koliko je onih koji su životno ugroženi, nema preciznih informacija, na konferenciji je rečeno tek da ih ima nekoliko koji su u kritičnom stanju. 

Vezana vijest:

nesreća na autocesti TRAGEDIJA NA AUTOCESTI TEŠKA NESREĆA NA A4 Smrtno stradalo 12 osoba

Na konferenciji za novinare prisustvovali ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite RH Davor Božinović, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, zamjenica župana i načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Silvija Zagorec, načelnik PU varaždinske Predrag Benčić, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Varaždinske županije Ivica Matošić, ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec te specijalist abdominalne kirurgije u Općoj bolnici Varaždin prim. dr. sc. Ranko Stare.

Tragedija kakva se ne pamti nesreća na autocesti kolovoz 2022

U nastavku donosimo snimku cijele konferencije.

picture
 

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video