Vijesti / Crna kronika

Poljski autobus sletio s ceste

VIDEO Stradali putnici bili su hodočasnici koji su putovali u Međugorje

VIDEO Stradali putnici bili su hodočasnici koji su putovali u Međugorje
Pixsell

Prema sadašnjim informacijama, u autobusu nije bilo djece.

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je u bolnici preminula još jedna osoba te da sada broj umrlih u teškoj prometnoj nesreći iznosi dvanaest. Nesreća se dogodila oko 5.40 sati na autocesti A4 između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec u Općini Breznica u smjeru Zagreba. S kolnika je sletio autobus poljskih registracijskih oznaka.

Vezana vijest:

nesreća na autocesti TRAGEDIJA NA AUTOCESTI TEŠKA NESREĆA NA A4 Smrtno stradalo 12 osoba

- Autobus je išao iz mjesta u blizini Varšave. Prema nekim informacijama, radi se o grupi koja je planirala ići na hodočašće u Međugorje - rekao je Božinović na konferenciji za novinare u varaždinskoj bolnici. Na licu mjesta poginulo je 11 ljudi, a jedna osoba podlegla je ozljedama u bolnici. Putnika u autobusu bilo je 43, no još se čeka njihov precizan popis, ne zna se je li tko stradao ispod autobusa. Ozlijeđeni su zbrinuti u bolnicama u Zagrebu, Varaždinu i Čakovcu. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da, po svemu sudeći, među putnicima nije bilo djece. - Prema onome što su ljudi na terenu mogli uočiti, nije bilo djece. Također, među osobama koje smo zbrinuli u bolnicama nije bilo djece - rekao je Božinović. 

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 11 osoba, u Županijskoj bolnici Čakovec dvije, a po šest u tri zagrebačke bolnice.

Promet autocestom A4 u smjeru Zagreba teče jednim kolničkim trakom uz regulaciju policijskih službenika, javljaju iz HAK-a. Predsjednik Vlade Andrej Plenković na vezi s kolegom iz Poljske Mateuszem Morawieckim.

- Osim policijskih službenika PU varaždinske, na mjestu događaja angažirani su i policijski službenici PU zagrebačke, više liječničkih i vatrogasnih timova.
Promet dionicom Breznički Hum – Komin u smjeru Zagreba zatvoren je za sav promet i odvija se zaobilazno. Obilazak: čvor Breznički Hum-DC3-čvor Komin.
Vozači, molimo pratite upute policijskih službenika na terenu - javljaju iz MUP-a.

U nastavku donosimo snimku konferencije za novinare u varaždinskoj bolnici.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!