Vijesti / Crna kronika

prvi na terenu

Vatrogasci iz Novog Marofa prvi su bili na mjestu nesreće: 'Morali smo odvajati žive od mrtvih'

Vatrogasci iz Novog Marofa prvi su bili na mjestu nesreće: 'Morali smo odvajati žive od mrtvih'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

'Ono na što smo naišli ne može se opisati riječima'...

Članovi DVD-a Novi Marof prvi su danas bili na poprištu teške prometne nesreće kod Breznikog Huma u kojoj je život izgubilo čak 12 osoba, a više od 30 ih je ozlijeđeno.

Vezana vijest:

nesreća na autocesti TRAGEDIJA NA AUTOCESTI TEŠKA NESREĆA NA A4 Smrtno stradalo 12 osoba

Dojmove s mjesta nesreće objavili su na svojoj Facebook stranici.

- U 5 sati i 58 minuta dobili smo dojavu o teškoj prometnoj nesreći na autocesti Varaždin - Zagreb, na 63 kilometru. Izašli smo s četiri vozila i 16 operativaca. Prvi smo došli na mjesto intervencije, a ono na što smo naišli ne može se opisati riječima. Iskrena sućut obiteljima poginulih, a ozlijeđenima, kojih je bilo mnogo, brz oporavak. Fotografije nisu za objaviti - napisali su novomarofski vartogasci.

Zapovjednik DVD-a Novi Marof za Index je komentirao Ladislav Tuk prizor na koji su naišli novomarofski vatrogasci.

- Dojavu o nesreći smo dobili oko 5:58 i za nekih 12 minuta došli smo na mjesto nesreće. Na intervenciju je išlo devet vatrogasaca s dva vozila. Morali smo ući u razbijeni autobus. Unutra su bili i mrtvi i unesrećeni ljudi, koje smo počeli zbrinjavati. Došla je hitna pomoć pa su oni radili trijažu. Morali smo na jednu stranu odvajati žive, a na drugu mrtve. Kola hitne pomoći su samo dolazila i odvozila ozlijeđene u Zagreb, Čakovec, Varaždin... Ovisno o vrsti ozljeda. Bilo je to puno ljudi, zaista grozna scena - ispričao je Tuk.

Zapovjednik vatrogasaca rekao je da 32 godine radi kao operativni vatrogasac te da DVD Novi Marof ima godišnje 80 intervencija od kojih je dosta tehničkih intervencija vezanih za promet. Do sada su, kako kaže, imali tri do četiri mrtve osobe na jednom mjestu, ali ovoliko mrtvih i ozlijeđenih na jednom mjestu još nisu vidjeli.

- Grozan događaj kao što je ovaj danas još nismo vidjeli. Ovako nešto je i u cijeloj Hrvatskoj rijetkost. To se dogodi jednom i ne daj bože više puta. Četiri puta smo pregledali autobus, a kasnije su preuzeli kolege iz Hrvatskih autocesta kako bi se uz pomoć dizalice još pregledao autobus - rekao je Tuk za Index.

Osim vatrogasaca s varaždinskom područja, na terenu su bili i zagrebački vatrogasci.

Prema informacijama koje su dosad poznate, autobus je stigao iz Poljske, a u njemu se se nalazili hodočasnici na putu za Međugorje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video