Vijesti / Crna kronika

TRAGEDIJA NA A4

Iz Varšave su krenuli za Međugorje, među putnicima bila su 3 svećenika i 6 časnih sestara

Iz Varšave su krenuli za Međugorje, među putnicima bila su 3 svećenika i 6 časnih sestara
Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Poljski mediji u detalje izvještavaju o tragediji koja je njihove sunarodnjake zadesila u Hrvatskoj.

Teška prometna nesreća dogodila se oko 5.40 sati u subotu ujutro na autocesti A4 u smjeru Zagreba. S kolnika je sletio autobus poljskih registracija. Poljaci su, kako je na konferenciji za novinare rekao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, išli na hodočašće u Međugorje. Jedanaest osoba je smrtno stradalo na mjestu nesreće, dok je jedna osoba preminula nakon reanimacije. Ukupno su 32 osobe primljene u bolnicu, a među njima ima onih s teškim traumama.  

Vezana vijest:

nesreća na autocesti TRAGEDIJA NA AUTOCESTI TEŠKA NESREĆA NA A4 Smrtno stradalo 12 osoba

Kako piše rmf24.pl, autobus je bio registriran u Poljskoj i prošao je sve propisane preglede, izvijestili su iz poljskog Ministarstva infrastrukture. Autobusom su putovale 44 osobe, uključujući 6 časnih sestara, 3 svećenika i 2 vozača. - Vozilo je proizvedeno 2011. godine, registrirano je u Poljskoj i ima sve zakonom propisane preglede, tehnički pregled je obavljen u lipnju ove godine i vrijedio je do 13. prosinca 2022. godine - stoji u priopćenju Ministarstva infrastrukture objavljenom na Twitteru. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Biskupija Włocławek izvijestila je da među žrtvama nesreće autobusa u Hrvatskoj ima i osoba iz ove biskupije. - U autobusu je bilo 10-12 ljudi iz biskupije. Nisu svi preživjeli nesreću - objavili su.  

Sudionici hodočašća dolaze iz mnogih regija Poljske. Između ostalih iz Mazowszea, ali i, primjerice, iz Konina. U autobusu su bila dva vozača. Sada se utvrđuje identitet žrtava i ozlijeđenih osoba - rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Łukasz Jasina.

Autobus sa hodočasnicima krenuo je iz Varšave jučer ujutro. Sljedeća postaja bila je Jasna Góra u Częstochowi, gdje su hodočasnici sudjelovali u euharistiji. U noćnim satima putovali su kroz Češku, Slovačku, Mađarsku i Hrvatsku. U Međugorje su trebali stići u ranim poslijepodnevnim satima. U Poljsku su se trebali vratiti sljedeći petak. Autobus je pripadao prijevozničkoj tvrtki iz Płońska. Prema riječima predstavnika tvrtke, na hodočašću u Međugorje sudjelovali su stanovnici nekoliko regija Poljske, ponajviše Mazovije. Kako je kazao, vozilo je bilo potpuno ispravno.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.