Vijesti / Crna kronika

izjava načelnika policije

Načelnik PU varaždinske: 'Nije moguće utvrditi da li je vozač autobusa zaspao'

Načelnik PU varaždinske: 'Nije moguće utvrditi da li je vozač autobusa zaspao'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell; Matija Habljak/Pixsell

Tko je bio drugi vozač, još nije utvrđeno.

Predrag Benčić, načelnik Policijske uprave varaždinske, za RTL Danas komentirao je jučerašnju nesreću na autocesti kod Brezničkog Huma u kojoj je smrtno stradalo 12 osoba, a više od 30 ih je ozlijeđeno.

Vezana vijest:

nesreća na autocesti TRAGEDIJA NA AUTOCESTI TEŠKA NESREĆA NA A4 Smrtno stradalo 12 osoba

- Nakon provedenog očevida utvrđeno je da se vozač autobusa iz neutvrđenog razloga nije kretao kolnikom autoceste, da je preko zaustavne trake sišao na zelenu travnatu površinu i udario u odbojnu ogradu te sletio u jarak. Očevidom je utvrđeno da je vozač jedan od preminulih putnika u prometnoj nesreći - kazao je Benčić.

Dodao je i da još nisu utvrdili tko je drugi vozač.

- Imamo 32 ljudi hospitaliziranih s ozbiljnim povredama. S nekim ljudima smo uspjeli razgovarati, s drugima nismo zbog zdravstvenog stanja. Ono što smo utvrdili da je većina putnika spavala. U ovom trenutku je teško, zbog traume i šoka, dobiti suvislu informaciju dok se ne slegnu njihovi dojmovi, dok ne ozdrave i budu spremni za konkretnije izjave - rekao je Benčić za RTL.

Kazao je i da trenutno nije moguće utvrditi je li vozač zaspao.

Na pitanje što slijedi vlasniku tvrtke ako se utvrdi da nije korišteno vrijeme za odmor, Benčić je odgovorio:

- U svakom slučaju ćemo izvijestiti preko MVEP-a Poljsku i one će zasigurno poduzeti određene radnje. Tahograf će biti izuzet uz sva vještačenja. To će pokazati poštuje li se radno vrijeme radnika, brzinu, korištenje odmora i druge stvari koje će vještaci moći izuzeti. Vozače kontroliraju policijski službenici s inspektorima cestovnog prometa - kazao je Benčić koji je dodao da je djelatnicima policije iskustvo bilo vrlo traumatično.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video