Vijesti / Crna kronika

najnovije vijesti

U Varaždinu dvoje pacijenata u kritičnom stanju, četvero je prebačeno u Poljsku

U Varaždinu dvoje pacijenata u kritičnom stanju, četvero je prebačeno u Poljsku
Matija Habljak/Pixsell

Najnovije informacije...

Dvoje ozlijeđenih putnika iz poljskog autobusa na liječenju u Općoj bolnici Varaždin još su u kritičnom stanju, rekao je ravnatelj Damir Poljak. U tu je bolnicu jučer dovezeno jedanaest ozlijeđenih putnika, no četvero je u noćnim satima prebačeno u Poljsku jer je zdravstveno stanje to dopuštalo. Od preostalih sedam hospitaliziranih četvero pacijenata smješteno je u jedinici intenzivnog liječenja, a dvoje se i dalje nalazi u kritičnom stanju. Jedan je pacijent iz jedinice intenzivnog liječenja premješten na Odjel traumatologije, rekao je ravnatelj Poljak.

Vezana vijest:

nesreća na autocesti TRAGEDIJA NA AUTOCESTI TEŠKA NESREĆA NA A4 Smrtno stradalo 12 osoba

Podsjetimo, očevidom prometne nesreće poljskog autobusa u kojoj je u subotu na autocesti kod Breznice život izgubilo 12 osoba utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, a u cilju utvrđivanja uzroka nesreće naložena je obdukcija stradalih i vještačenje alkoholiziranosti vozača. Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće došlo je na način da je vozač autobusa registriranog u Poljskoj izgubio kontrolu nad upravljačem vozila koje je skrenulo u desnu stranu, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo izvan autoceste. U nesreći je smrtno stradalo 12 osoba iz autobusa, među kojima je i vozač autobusa, svi državljani Poljske.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je prilikom obilaska ozlijeđenih u Varaždinu da je 19 soba teže, a 13 lakše ozlijeđeno.

Četiri osobe vraćaju se u Poljsku

Poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski objavio je u subotu navečer da se u Poljsku vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj u kojoj je poginulo 12 ljudi.  "Poljska država ne ostavlja svoje građane bez pomoći. Zajedno s poljskim izaslanstvom u Varšavu se vraćaju četiri osobe ozlijeđene u tragičnoj nesreći u Hrvatskoj", objavio je Niedzielski na Twitteru. Dodao je da ostali "ostaju pod najboljom skrbi u hrvatskim bolnicama. Obavještavamo dalje o njihovom zdravstvenom stanju".

Hrvatski i poljski  ministar zdravstva, Vili Beroš i Adam Niedzielski, u subotu poslijepodne obišli su zagrebačke bolnice u kojima su zbrinuti Poljaci ozlijeđeni jutros u nesreći na A4, te istaknuli da je 19 osoba i dalje u teškom stanju.

U nesreći su sudjelovale 44 osobe, među njima dvojica vozača, a 12 osoba je izgubilo život, rekao je poljski ministar zdravstva novinarima nakon što je zajedno s ministrom Berošem obišao ozlijeđene poljske građane zbrinute u KBC-u Zagreb.

Devetnaest ozlijeđenih i dalje je u teškom stanju, a svi ozlijeđeni zbrinuti su u tri zagrebačke bolnice, kao i u bolnicama u Varaždinu i Čakovcu, rekao je poljski ministar.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video