Vijesti / Crna kronika

NESREĆA NA A4

Najvažnija je obdukcija preminulog vozača. Bio je vezan sigurnosnim pojasom

Najvažnija je obdukcija preminulog vozača. Bio je vezan sigurnosnim pojasom
Matija Habljak/Pixsell

Oba vozača su poginula i obavljene su obdukcije svih stradalih.

Poginula su oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma i obavljene su obdukcije svih stradalih Poljaka, potvrdio je u ponedjeljak za Hinu glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić, prenosi Index. U prometnoj je nesreći poginulo ukupno 12 osoba, a 32 su ozlijeđene. Svi su poljski državljani. 

Vezana vijest:

nesreća na autocesti TRAGEDIJA NA AUTOCESTI TEŠKA NESREĆA NA A4 Smrtno stradalo 12 osoba

- Najvažnija je obdukcija preminulog vozača, informacije koje će se dobiti o njegovom stanju - kazao je Galić. Dodao je da su oba vozača autobusa smrtno stradala i da je neosporno utvrđeno koji je vozač upravljao autobusom u trenutku nesreće. - Vozač je bio u vozačkom sjedalu i vezan sigurnosnim pojasom - rekao je Galić. Glasnogovornik ŽDO je kazao i da Državno odvjetništvo treba ustanoviti je li počinjeno kazneno djelo i tko ga je eventualno počinio, a potom će se donijeti odluka jer se kazneni postupak ne može voditi protiv osobe koja nije živa. - Nakon prikupljanja svih podataka Državno odvjetništvo će odlučiti hoće li se postupak voditi ovdje ili u Poljskoj s obzirom da se radi o svim stradalima državljanima Poljske - izjavio je Galić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvoje teško ozlijeđenih Poljaka i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u hrvatskim bolnicama uglavnom stabilno, doznaje se danas u Ministarstvu zdravstva RH o stanju putnika poljskog autobusa.

Poljska planira ovaj tjedan, moguće već u srijedu, vratiti kući desetak ozlijeđenih u prometnoj nesreći autobusa kod Brezničkog Huma, najavio je ranije danas zamjenik poljskog ministra zdravstva Waldemar Kraska. Rekao je kako su poljske vlasti u stalnom kontaktu s hrvatskim bolnicama u kojima se nalazi tridesetak ozlijeđenih Poljaka, prenosi agencija PAP. Poljska je u kontaktu i s obiteljima žrtava koje su stigle u Hrvatsku. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video