Vijesti / Crna kronika

POLICIJA IZVJESTILA

Župan Anđelko Stričak vrijeđao policijske djelatnike, za to zaradio prekršajnu prijavu

Župan Anđelko Stričak vrijeđao policijske djelatnike, za to zaradio prekršajnu prijavu
Patrik Macek / PIXSELL

Policija potvrdila.

Varaždinska policija izvijestila je o subotnjem incidentu u varaždinskom kafiću Strauss u kojem je ozlijeđen varaždinski župan Anđelko Stričak (49). Kako su izvijestili iz Varaždinske županije, župan je u incidentu ozlijeđen te mu je pružena i medicinska skrb u Općoj bolnici Varaždin.

Vezana vijest:

Anđelko Stričak INCIDENT SUKOB U KAFIĆU Župan Stričak fizički napadnut, dobio čašom u glavu!

Iz policije su danas izvijestili, tri dana nakon incidenta, da je do narušavanja javnog reda i mira došlo u subotu u 3 sata i 20 minuta na terasi ugostiteljskog objekta, a narušavala su ga dvojica muškaraca, 24-godišnjak i 49-godišnjak.

Policija je potvrdila da je 24-godišnjak počinio prekršaj narušavanja javnog reda i mira (članak 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira), dok je 49-godišnjak počinio prekršaj omalovažavanja ili vrijeđanja državnih organa odnosno službenih osoba prilikom vršenja službe (članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira).

- Također je utvrđeno da su od strane odgovorne osobe u ugostiteljskom objektu prekršene odredbe iz Odluke o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina te će se o istom podnijeti obavijest Turističkoj inspekciji - dodatno su izvijestili iz policije.

U nastavku donosimo cijeli članak 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira: Tko omalovaža ili vrijeđa državne organe odnosno službene osobe prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem službe ili njihova zakonita naređenja, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video