Vijesti / Crna kronika

sud u varaždinu

Alkoholiziran vozio BMW velikom brzinom, prešao u suprotnu traku i usmrtio mopedisticu u Hrženici

Alkoholiziran vozio BMW velikom brzinom, prešao u suprotnu traku i usmrtio mopedisticu u Hrženici
Ilustracija

Sutkinja varaždinskog suda prvo je odredila istražni zatvor 22-godišnjaku, no nakon žalbe zatvor mu je ukinuti.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 29. rujna, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 22-godišnjaka zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, izvijestio je DORH. 

Okrivljenog 22-godišnjaka terete da je 19. lipnja 2022. u mjestu Hrženica, upravljao osobnim automobilom marke BMW pod utjecajem alkohola (koncentracija od 2 promila alkohola u organizmu) i vozio brzinom većom od 100 km/h kojom nije mogao savladati oštar desni zavoj. 

Vozilom je prešao na lijevu prometnu traku i udario u moped kojim je iz suprotnog smjera, pravilno svojom desnom prometnom trakom, upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed udara vozila i pada 41-godišnjakinja je zadobila mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja prometnih delikata.

Vijeće Županijskog suda je, međutim, usvojilo žalbu okrivljenika i ukinulo istražni zatvor te odredilo okrivljeniku mjeru opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video