Vijesti / Crna kronika

bivša šefica financija

Potvrđena optužnica protiv Renate Sabati, Uskok tvrdi da je iz Općine Sračinec ukrala 1,6 milijuna kuna

Potvrđena optužnica protiv Renate Sabati, Uskok tvrdi da je iz Općine Sračinec ukrala 1,6 milijuna kuna
Screenshot Provjereno

Bivšu šeficu financija Općine Sračinec tereti se za ozbiljna kaznena djela.

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, piše Telegram te dodaje da ju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila Općinu Sračinec za više od 1,6 milijuna kuna. 

Vezana vijest:

Novoselec Sabati Sračinec provjereno u sračincu AFERA U SRAČINCU Sabati optužila načelnika Novoselca: 'Ja sam žrtveno janje. On je poznat kao mister 10 posto'

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Prema navodima Uskoka, Sabati je radi prikrivanja zlouporaba prikazivala kako je podignuti novac iskorišten za poslovanje Općine. 

Pritom je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune dobavljača. Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala, navodi Telegram. 

Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo. Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili, piše Telegram

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video