Vijesti / Crna kronika

Odgovor policije

Policija o Stričakovom incidentu: 'Odbio je alkotestiranje'

Policija o Stričakovom incidentu: 'Odbio je alkotestiranje'
Patrik Macek / PIXSELL

Župan Anđelko Stričak i dalje se tereti samo za omalovažavanje policajaca...

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i dalje se tereti samo za omalovažavanje policijskih djelatnika. Odgovor je to Policijske uprave varaždinske koji se nije promijenio nakon što je Telegram objavio snimku incidenta koji se dogodio 24. rujna nakon tri sata ujutro ispred kluba Strauss.

Vezana vijest:

stričak objavio telegram ISCURILA SNIMKA IZ STRAUSSA! Stričak nije govorio istinu, on je započeo sukob

Na objavljenoj snimci vidljivo je da je župan Stričak bio aktivni sudionik u sukobu te da je sukob inicirao, iako je na konferenciji za medije početkom tjedna tvrdio da je on bio tek pasivni promatrač.

Iz policije su ponovili kako je 24-godišnjak počinio prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

- Policijski službenici su nastavili traganje za počiniteljem prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te je isti ubrzo zatečen u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, nakon čega je uz primjenu sredstava prisile, uhićen i priveden u prostorije policije. Isti je u Policijskoj postaji alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 1,06 promila – istaknuli su iz varaždinske policije.

Policija je također iznijela informaciju, koju dosad nije javno obznanila, da je župan Stričak nakon incidenta odbio alkotestiranje. Valja istaknuti kako nema zakonske odredbe koja bi obvezivala osobu na testiranje na alkohol u takvoj situaciji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video